غذاهای محلی رشت همواره به دلیل برخورداری از طعم و کیفیتی بسیار مناسب از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ استان گیلان است که در این مقاله از وبلاگ گیلی شاپ قصد داریم به معرفی 16 نمونه از خوشمزه ترین و لذیذ ترین غذاهای محلی رشت نگاهی بیندازیم و شما را با طرز تهیه آن ها آشنا سازیم، لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بی نظیر و کاملی را در این خصوص به دست بیاورید. همان طور که می دانید دلیل اصلی در مزه و طعم بی نظیر غذاهای محلی رشت استفاده از سبزی های محلی، ماهی، رب انار و آب نارج یا غوره است که استفاده از آن ها در تهیه و طبخ غذا می تواند طعم بسیار دلچسبی را به غذایمان ببخشد اما بیش از این فرصت را از دست نمی دهیم و به سراغ معرفی انواع غذاهای محلی رشت می رویم.
1- طرز تهیه خورشت اناربیج یا انار آویج گیلانی: غذاهای محلی رشت
این خورشت محلی و سنتی گیلان از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین غذاهای محلی این منطقه محسوب می شود که در تهیه آن از رب انار، گردوی سابیده شده، گوشت چرخ کرده و… استفاده می شود اما در حالت کلی طعم دهنده بسیار مناسب و منحصر به فرد این غذا استفاده از رب انار است که موجب می شود ملسی خاصی به این غذا داده شود. جالب است بدانید مردم گیلان اکثرا این غذا را در ظروف سفالی گیلان به نام گمج پخت می کنند که این مورد نیز بر کیفیت و طعم بی ظنیر این غذا اثرات مطلوب و مفیدی گذاشته و باعث لذیذ تر شدن آن ها می شود. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
2- طرز تهیه ترشه شامی یا شامی ترش گیلان:
ترشه شامی یا شامی ترش نیز از دیگر غذاهای محلی رشت است که از موادی مانند گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، سبزی های محلی نظیر چوچاق، نعنا و… تشکیل شده است که مخلوط تمامی آن ها با هم و ایجاد یک خمیر بسیار مناسب، طعم بسیار لذیذی را به غذای شما خوهد بخشید. ترشه شامی و یا شامی ترش در کنار خود یک سس بسیار مخصوص و لذیذی دارد که از مخلوطی از پیاز داغ، رب، نمک، فلفل، سبزیجات معطر و زردچوبه به همراه مخلوط کمی آب با مواد ذکر شده به دست می آید. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه ترشه شامی و یا شامی ترش گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
3- طرز تهیه آش شله قلمکار گیلانی:
آش شله قلمکار گیلانی از معروف ترین آش های منطقه شمالی کشور می باشد که به آش نذری نیز معروف است که سالی یک بار در استان گیلان تهیه می شود. ترکیبات بسیار مقوی ای از حبوبات در این آش استفاده شده است که آن را تبدیل به یکی از مغذی ترین آش های استان گیلان تبدیل نموده است، نخود، لوبیا، برنج، بلغور گندم، قلم گوساله و… از اصلی ترین مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای محبوب گیلانی به شمار می رود. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه آش شله قلمکار گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
4- طرز تهیه کال کباب محلی از غذاهای محلی رشت :
کال کباب از پیش غذاهای محلی و سنتی استان گیلان است که مواد تشکیل دهنده آن عبارتند از: بادمجان، مغز گردوی سابیده شده، سیر، سبزی های محلی و… . توجه داشته باشید که برای تهیه این غذای محلی نیاز است تا از مغز گردوی له شده اسفاده شود و گیلانیان برای این امر از روش کاملا سنتی و محلی خود یعنی استفاده از نمکیار سفالی بهره مند شده و گردو های خود را در این ظرف سفالی گیلان می سابند. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه کال کباب محلی گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
5- طرز تهیه انار دانه مسمای گیلانی:
انار دانه مسما نیز از دیگر غذاهای محلی رشت بوده که به دلیل برخوداری از موادی مانند مرغ، انار ترش، رب انار، بادمجان و… طعم بسیار لذیذ و دلچسبی را به خود گرفته و بدین واسطه توانسته است علاقه مندان بسیار زیادی را به سوی خود جذب کند. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه انار دانه مسمای گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
6- طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی:
کولی غورابیج از غذاهای بسیار پرطرفدار و لذیذ استان گیلان است که اکثرا در تمامی نقاط این استان پخت و تهیه می شود، شاید از خودتان بپرسید که کولی غورابیج به چه معنا است؟ کولی در واقع به ماهیان کوچکی گفته می شود که توسط صیادان در دریای خزر صید می شود و این نوع از ماهی را می توانید در انواع بازار های محلی گیلان پیدا کنید، غورابیج نیز به مخلوط آب و غوزه یا همان آب غوره گفته می شود که برای طعم دادن به این غذای محلی از آن استفاده می کنیم. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
7- طرز تهیه نازخاتون شمالی:
نازخاتون نیز همانند سایر غذاهای محلی و سنتی گیلان دارای کیفیت و طعم بسیار بالایی می باشد و به همین دلیل علاقه مندان بسیار زیادی را توانسته است علاقمندان بسیار زیادی را به سوی خود جذب کند. از مواد اصلی و تشکیل دهنده این غذای محلی می توان به بادمجان، گوشت بدون استخوان، سبزی های معطر و… اشاره داشت. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه نازخاتون گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
8- طرز تهیه خوراک کدو بره استان گیلان:
کدو بره نیز از پرطرفدارترین و لذت بخش ترین غذاهای محلی رشت به شمار می رود که همان طور که از نام آن پیدا است از کدو به عنوان ماده اولیه و طعم دهنده به غذا استفاده می شود. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه کدوبره محلی گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
9- طرز تهیه پنیر برشته گیلانی:
پنیر برشته یکی از محبوب ترین غذاهای محلی استان گیلان محسوب می شود که از پنیر گوسفندی در طرز تهیه و پخت این غذا استفاده می کنند. این غذا علاقه منددان بسیار زیادی را به سوی خود جذب کرده و همواره به صورت هفته ای یک بار مهمان سفره مردمان گیلان زمین است. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه پنیر برشته گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
10- طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی:
مرغ شکم پر شمال از محبوب ترین و مجلسی ترین غذاهایی است که می توان شاهد حضور آن در مجالس رسمی و خانوادگی دانست، این غذای محلی به دلیل برخورداری از ترکیباتی خاص مانند: انواع آلوها،گردو، پیاز، سبزی های معطر و … همواره از طعم بسیار زیبا و منجصر به فردی برخوردار می باشد. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
11- طرز تهیه گمج کباب محلی گیلان:
گمج کباب با چوچاق همواره از باکیفیت ترین و لذیذ ترین غذاهای محلی استان گیلان است که از موادی مانند: گوشتف گردو، سبزیجات محلی و…. در تهیه و طبخ آن ها استفاده می شود. البته گیلانیان برای تهیه این غذا در ظروف مخصوص و خاص خود به نام گمج استفاده می کنند تا کیفیت و طعم بسیار مطلوبی را دریافت کنند. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه گمج کباب گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
12- طرز تهیه خورشت ترشه واش گیلانی:
خورشت ترش واش نیز از دیگر غذاهای محلی رشت است که علاقه مندان و طرفداران مخصوص خود را دارد و در طرز تهیه آن از بادمجانف مرغ، سبزی های محلی و… استفاده شده است، در تهیه این خورشت نیز مردم محلی و بومی گیلان از سفال منطقه خود به نام گمج استفاده می کنند زیرا استفاده از گمج باعث افزایش پخت مواد غذایی و در نتیجه باعث افزایش کیفیت و پایداری خورشت می شود. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه خورشت ترشه واش گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
13- طرز تهیه خورشت شیش انداز شمالی:
خورشت شیش انداز با استفاده از ترکیباتی مانند بادمجان، گردو، رب انار و… یکی از پرطرفدار ترین غذاهای محلی رشت محسوب می شود که اکثر گیلانیان در منازل خود به تهیه این غذای مقوی و خوشمزه می پردازند. در تهیه این خورشت نیز مردم محلی و بومی گیلان از سفال منطقه خود به نام گمج استفاده می کنند زیرا استفاده از گمج باعث افزایش پخت مواد غذایی و در نتیجه باعث افزایش کیفیت و پایداری خورشت می شود. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه خورشت شیش انداز را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
14- طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی:
به طور متوسط تمامی افراد به خوردن خورشت فسنجان علاقه خاصی دارند اما معدود افرادی هستند که می توانند این خورشت را به همراه کیفیت ممتاز خود تهیه و طبخ کنن، یکی از فوت و فن های پخت خورشت فسنجان طبخ آن در گمج سفالی است گمج نام یک دیگ سفالی بسار معروف و پرکاربرد در استان گیلان است که می تواند تاثیر بسیار زیادی در کیفیت غذای شما داشته باشد. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
15- طرز تهیه خورشت باقلاقاتق:
باقلا قاتق از معروف ترین غذاهای شمالی کشور و استان گیلان است که به نام های: باقلا قاتق ، باقالا خورشت و گاهی خورشت گل در چمن معروف است. لوبیای استفاده شده در این خورشت از خانواده لوبیا چیتی بوده که به نام های لوبیا کشاورزی، لوبیای رشتی یا پاچ باقالا هم معروف است. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه باقلاقاتق گیلانی را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
16- طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه از غذاهای محلی رشت
میرزا قاسمی یکی از پیش غذا های اصیل و خوشمزه شمالی است که در کنار مخلفات مختلفی سرو میشود. این پیش غذای خوشمزه در سراسر ایران از محبوبیت خاصی برخوردار است. میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه قاجار، ابداع شده است و به نام او نیز ثیت شده است. چاشنی اصلی این غذا سیر است که به هیچ عنوان نباید حذف شود. چنانچه قصد دارید دستور پخت و طرز تهیه میرزاقاسمی گیلان را دریافت کنید می توانید به بخش غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ مراجعه فرمایید.
جمع بندی: نگاهی به غذاهای محلی رشت
در این مقاله به بررسی و معرفی مهم ترین غذاهای محلی رشت پرداختیم و شما را با انواع غذاهایی نظیر فسنجان، کولی غورابیجان، مرغ شکم پر، آش شله قلمکار و…. آشنا ساختیم اما غذاهای محلی رشت به این جا ختم نمی شود و دارای تنوعات بسیار زیادی است. چنانچه قصد دارید با دیگر غذاهای محلی و سنتی استان گیلان آشنا شوید می توانید به قسمت غذاهای محلی گیلان در وبلاگ گیلی شاپ سری بزنید تا با انواع غذاهای خاص و پرمصرف استان گیلان آشنا شوید. در این بین چنانچه قصد دارید سوغات گیلان را به یادگار در کنار خود نگه داشته باشید می توانید به فروشگاه گیلی شاپ مراجعه کنید و با مهم ترین سوغات و صنایع دستی استان گیلان آشنا شده و گنجینه ای از فرهنگ و هنر این منطقه را با خود به یادگار ببرید. در صورتی که در منزل خود به طبخ و تهیه انواع غذاهای محلی رشت پرداخته اید خوشحال می شویم تا نظرات خود را برای ما و سایر دوستان در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید تا سایر دوستان نیز از تجربیات شما نهایت لذت و استفاده را ببرند و بتوانند در مراحل تهیه انواع غذاهای محلی از تجربیات شما استفاده کنند.