طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی را می توانید در بلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. خورشت اناربیج یا انار آویج یکی از خورشت های فوق العاده خوشمزه و پرطرفدار استان گیلان است، که در تهیه آن از رب انار، گردوی سابیده شده، گوشت چرخ کرده و… استفاده می شود. رب انار چاشنی اصلی این غذای محلی است. در این مطلب قصد داریم دستور پخت اناربیج را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید، در ضمن اگر به دنبال تهیه و خرید سبزیجات محلی گیلان هستید می توانید در بخش محصولات انواع سبزیجات محلی گیلان را مشاهده کنید.


خورشت اناربیج


مواد لازم در طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی :

  • رب انار یا آلوچه: دو قاشق غذا خوری
  • جعفری، تره، خالواش، نعناع: ۳۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • گردوی سابیده شده: ۳۰۰ گرم
  • آبغوره یا آب انار: یک لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • نمک، فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

مراحل تهیه خورشت اناربیج گیلانی به روش کاملا محلی و سنتی:

این خورشت مشابه خورشت فسنجان است، با این تفاوت که در اناربیج به جای گوشت مرغ از گوشت گوسفند آن هم به شکل کوفته قلقلی استفاده می شود. در مرحله اول آب انار یا آبغوره را به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه درون ظرفی مناسب بر روی حرارت قرار دهید و کمی صبر کنید تا تمامی مواد درون ظرف کمی بجوشد، سپس گردوی سابیده شده را به همراه یک لیوان آب سرد به محتویات ظرف اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت این مواد را بر روی حرارت قرار دهید و در حین جوشیدن مواد درون ظرف، گردو بتواند روغن اضافی خود را پس بدهد.د(در این مدت زمانی ۳ ساعته باید به طور مداوم مواد را هم بزنید و به مخلوطمان آب سرد اضافه کنیم.)


خورشت اناربیج


در این بین تابه ای را بر روی حرارت می گذاریم و ۲۵۰ گرم از سبزی های موجود را همراه با کمی روغن درون تابه سرخ می کنیم و از ۵۰ گرم دیگر آن در تهیه کوفته قلقلی ها استفاده خواهیم کرد، پس از آن که سبزی ها درون تابه تفت خوردند آن ها را به خورشت در حال جوشمان اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت دوباره تمامی مواد در کنار هم به آرامی پخت شوند.

حال نوبت به تهیه و آماده کردن کوفته قلقلی ها می رسد، در یک ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، فلفل و مابقی سبزیجات را باهم مخلوط می کنیم و تمامی مواد را به خوبی با هم ورز می دهیم، سپس مقداری از مواد را بر روی کف دست می ریزیم و آن را به شکل دایره در می آوریم. (به دلیل وا نرفتن و حفظ نمودن شکل ظاهری کوفته ها آن ها را در تابه ای جداگانه پس از شکل دادن تفت دهید و صبر کنید به مدت یک ساعت به همراه آب انار درون ظرف بجوشد.)


اناربیج در گمج سفالی:

برای آن که این خورشت را در ظرف های مناسب خود پخت کنید نیاز است تا از گمج سفالی استفاده کنید. گمج یکی از معروف ترین و پراستفاده ترین ظروف سفالی گیلان است که در آن می توان به تهیه و طبخ انواع غذاهای محلی گیلان پرداخت، کیفیت و طعم بی نظیری که گمج به غذا های مصرفی شما می بخشد غیرقابل انکار است و شما می توانید با کیفیت بسیار بالایی به تهیه انواع خوراک گیلان بپردازید.


خورشت اناربیج


جمع بندی:

این بود نگاهی به طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی که در آن از روش های سنتی و قدیمی این منطقه بهره بردیم. اگر شما تجربه پخت و یا مزه این غذای محلی را دارید، لطفا با ما و سایر کاربران در زیر همین پست، در میان بگذارید. چنانچه به آشپزی گیلان و غذاهای محلی گیلان علاقه بسیار زیادی دارید می توانید در قسمت بلاگ گیلی شاپ این آموزشات را دنبال کنید.



مطالب مرتبط:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X