اناربیج یکی از زیبا ترین و لذیذ ترین خورشت های محلی استان گیلان است که می خواهیم در این آموزش به طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی بپردازیم، چنانچه به سایر غذاهای محلی گیلان علاقه دارید می توانید آموزشات پخت و طرز تهیه آن ها را در بلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. خورشت اناربیج یا انار آویج یکی از خورشت های فوق العاده خوشمزه و پرطرفدار استان گیلان است، که در تهیه آن از رب انار، گردوی سابیده شده، گوشت چرخ کرده و… استفاده می شود. رب انار چاشنی اصلی این غذای محلی است. در این مطلب قصد داریم دستور پخت محبوب ترین غذای محلی گیلان را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید، در ضمن اگر به دنبال تهیه و خرید سبزیجات محلی گیلان هستید می توانید در بخش محصولات انواع سبزیجات محلی گیلان را مشاهده کنید.


خورشت اناربیج


مواد لازم در طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی

  • رب انار یا آلوچه: دو قاشق غذا خوری
  • جعفری، تره، خالواش، نعناع: ۳۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • گردوی سابیده شده: ۳۰۰ گرم
  • آبغوره یا آب انار: یک لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • نمک، فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

لازم به ذکر است که اگر قصد دارید این خورشت محلی گیلان را تهیه کنید و به دنبال انواع سبزیجات محلی آن هستید، می توانید در فروشگاه اینترنتی گیلی شاپ انواع سبزیجات محلی گیلان را با قیمت و کیفیتی بسیار مناسب تهیه کنید.


مراحل تهیه خورشت اناربیج گیلانی به روش کاملا محلی و سنتی:

این خورشت مشابه خورشت فسنجان است، با این تفاوت که در آنارآویج به جای گوشت مرغ از گوشت گوسفند آن هم به شکل کوفته قلقلی استفاده می شود. در مرحله اول آب انار یا آبغوره را به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه درون ظرفی مناسب بر روی حرارت قرار دهید و کمی صبر کنید تا تمامی مواد درون ظرف کمی بجوشد، سپس گردوی سابیده شده را به همراه یک لیوان آب سرد به محتویات ظرف اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت این مواد را بر روی حرارت قرار دهید و در حین جوشیدن مواد درون ظرف، گردو بتواند روغن اضافی خود را پس بدهد.د(در این مدت زمانی ۳ ساعته باید به طور مداوم مواد را هم بزنید و به مخلوطمان آب سرد اضافه کنیم.)


خورشت اناربیج


در این بین تابه ای را بر روی حرارت می گذاریم و ۲۵۰ گرم از سبزی های موجود را همراه با کمی روغن درون تابه سرخ می کنیم و از ۵۰ گرم دیگر آن در تهیه کوفته قلقلی ها استفاده خواهیم کرد، پس از آن که سبزی ها درون تابه تفت خوردند آن ها را به خورشت در حال جوشمان اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت دوباره تمامی مواد در کنار هم به آرامی پخت شوند.

حال نوبت به تهیه و آماده کردن کوفته قلقلی ها می رسد، در یک ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، فلفل و مابقی سبزیجات را باهم مخلوط می کنیم و تمامی مواد را به خوبی با هم ورز می دهیم، سپس مقداری از مواد را بر روی کف دست می ریزیم و آن را به شکل دایره در می آوریم. (به دلیل وا نرفتن و حفظ نمودن شکل ظاهری کوفته ها آن ها را در تابه ای جداگانه پس از شکل دادن تفت دهید و صبر کنید به مدت یک ساعت به همراه آب انار درون ظرف بجوشد.)

لطفا کلیک کنید!
خرید سفال دربوشهر به همراه قیمت و کیفیتی مناسب

طرز تهیه محبوب ترین خورشت گیلان در گمج سفالی چگونه پخته می شود؟

برای آن که این خورشت را در ظرف های مناسب خود پخت کنید نیاز است تا از گمج سفالی استفاده کنید. گمج یکی از معروف ترین و پراستفاده ترین ظروف سفالی گیلان است که در آن می توان به تهیه و طبخ انواع غذاهای محلی گیلان پرداخت، کیفیت و طعم بی نظیری که گمج به غذا های مصرفی شما می بخشد غیرقابل انکار است و شما می توانید با کیفیت بسیار بالایی به تهیه انواع خوراک گیلان بپردازید. لازم به ذکر است که تمامی محصولات سفالی لعاب دار این مجموعه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند و در ساخت تمامی آن ها از جوهر های گیاهی استفاده شده است و عملا به هیچ عنوان سرطان زا نمی باشند.


خورشت اناربیج


پاسخ به سوالات رایج کاربران

بسیاری از شما عزیزان در خصوص این غذای محلی سوالات بسیار منحصر به فرد و جالبی را از ما پرسیدید که در این قسمت قصد داریم به تمامی آن ها پاسخ دهیم.

 

تاریخچه اناربیج

این خورشت یکی از غذاهای محلی و سنتی استان گیلان است که همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شد از گردو، سبزیجات محلی گیلان همانند تره، جعفری، گشنیز، نعنا، خلواش و چوچاق و… تهیه شده است.

 

اناربیج هانی شف

هانی شف نام یک بلاگ در سیستم بلاگفا است که آموزش طرزاستان گیلان را تهیه نموده و در آن قسمت قرار داده است.

 

اناربیج مال کجاست

به طور یقین می توانیم بگوییم این خورشت از غذاهای بسیار پرطرفدار و لذیذ استان گیلان بوده که از کیفیت بسیار منحصر به فردی نیز تهیه شده است و ما نیز در این آموزش سعی نمودیم به طور کامل این غذای سنتی را به شما عزیزان آموزش دهیم.

 

طرز تهیه خورش متنجان

خورشت متنجان نیز از دیگر غذاهای محلی گیلان می باشد مه در مقاله ای جداگانه حتما به معرفی و بررسی آن خواهیم پرداخت.

خورشت اناردون

خورشت اناردون نیز همانند خورشت متنجان از غذاهای محلی گیلان است که در ادامه به معرفی و بررسی آن خواهیم پرداخت.

 

طرز تهيه كال كباب گيلاني

شما عزیزان می توانید در مقاله طرز تهیه کال کباب گیلانی ، روش پخت این غذای پرطرفدار و بسیار لذیذ گیلان را به دست آورید.

 

گمج کباب گیلان

برای آن که بتوانید گمج کباب خاص گیلان  را با کیفیت بسیار بالایی در منزل تهیه کنید لازم است تا به مقاله “طرز تهیه گمج کباب گیلانی” مراجعه کنید.

 

خرید عمده گمج سفالی

 


جمع بندی:

این بود نگاهی به طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی که در آن از روش های سنتی و قدیمی این منطقه بهره بردیم. اگر شما تجربه پخت و یا مزه این غذای محلی را دارید، لطفا با ما و سایر کاربران در زیر همین پست، در میان بگذارید. چنانچه به آشپزی گیلان و غذاهای محلی گیلان علاقه بسیار زیادی دارید می توانید در قسمت بلاگ گیلی شاپ این آموزشات را دنبال کنید.

لطفا کلیک کنید!
تالاب کیاکلایه | تالابی زیبا و بسیار دیدنی در استان گیلان

 

روش های اسرار آمیز در طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی

این غذا نیز همانند سایر غذاهای محلی گیلان دارای اسرار شگفت انگیزی می باشد، به همین منظور لطفا در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی این تکنیک های خارق العاده بپردازیم:

۱- شما عزیزان می توانید در ابتدا کوفته قلقلی ها را در مقدار مناسبی روغن تفت دهید و سپس به محتویات خورشت خود اضافه کنید.

۲- این نکته را از ذهن خود هیچگاه بیرون نکنید که برای تهیه این خورشت میزان نعنا و سبزی های محلی شمالی را کمتر از سایر سبزی ها در نظر بگیرید.

۳- چنانچه دسترسی به سبزیجات محلی گیلان ندارید می تواتید به وب سایت گیلی شاپ مراجعه کرده و آن را سفارش دهید.

۴- از رب اناری باکیفیت و بسیار غلیظ استفاده کنید.

۵- به جای استفاده از سبزی خالواش می توانید از نعناع استفاده کنید، به شرطی که مقدار آن را افزایش دهید.

۶- در اصل برای تهیه این غذای محلی از رب انار سیاه و ترش اسنفاده می شود اما بنا به هر دلیلی چنانچه نخواستید از رب انار ترش استفاده کنید می توانید از رب انار ملس بهره مند شوید.

۷- می توانید برای ایجاد شوک در غذا، هر از گاهی مقداری آب سرد یا تکه های یخ را به خورشت اضافه کنید تا عملا روغن بیاندازد.


مطالب مرتبط:

 

دوست دارید با سایر غذاهای محلی گیلان آشنا شوید:

برای آن که بتوانید با سایر غذاهای محلی گیلان اشنا شوید، می توانید به دسته “معرفی غذاهای محلی گیلان” مراجعه کنید. در این دسته شما با گروه بسیار زیادی از غذاهای خاص و منحصر به فرد گیلان آشنا خواهید شد و به خوبی خواهید توانست آن ها را با کیفیت بسیار بالایی در منزل خود تهیه کنید. چنانچه قصد غذاهای محلی خود را با کیفیت بسیار بالایی سرو کنید به شما پیشنهاد می کنیم تا از گمج سفالی استفاده کنید، زیرا این محصول با افزایت مدت پخت مواد غذایی می تواند لذت بی چون و چرای اشپزی را به شما هدیه دهد.

 

6 دیدگاه برای “اناربیج چیه؟ طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی”

  1. مرسی از این همه اطلاعات خوب و جامعتون، واقعا عالی بود و استفاده کردیم در ضمن فیلمی هم که در خصوص آشپزی اناربیج از خانوم نجاتی هم گذاشتید عالی بود.

  2. سلام به جرئت میتونم بگم کامل ترین طرز تهیه اناربیج بود که توی اینترنت خودم. مرسی و موفق باشید..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *