طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی

در این مقاله از وبلاگ گیلی شاپ قصد داریم برای شما عزیزان آموزش طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی را قرار دهیم و شما را با نکات دستوری و تهیه این غذای محلی و پرطرفدار استان گیلان آشنا سازیم. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید زیرا در ادامه قصد داریم به طرز تهیه این خورشت خوشمزه و خوش طعم شمال کشور بپردازیم.



استان گیلان با تنوع غذایی بیش از ۷۰ نوع، به عنوان قطب خلاق غذا در سازمان جهانی یونسکو شناخته شده است. خورشت ترشه واش از غذاهای محلی و خوش طعم استان گیلان است که در تهیه آن از مرغ، بادمجان، رب انار و…استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این خورشت محلی را به روش کاملا سنتی به شما آموزش دهیم، لطفا با ما همراه باشید.


مواد مورد نیاز در طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی :

  • مرغ: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: ۵ عدد
  • بادمجان: ۵ عدد
  • رب آلوچه و رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • سبزی (گشنیز، چوچاق، ترشک، سیر، نعنا، برگ چغندر، کوتکوتو، ترش واش): به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی به صورت کاملا محلی و خانگی:

در مرحله اول بادمجان ها را به خوبی پوست بکنید و در آبنمكی غلیظ قرار دهید. سپس سبزی ها را خرد کرده و درون تابه ای جداگانه آن ها را به همراه کمی روغن سرخ کنید، در این بین پیاز ها را روی سبزی رنده کنید و مخلوط به دست آمده را به خوبی هم بزنید. (آب پیاز را هم درون تابه بریزید). پس از آن که تمامی مخلوط به خوبی با هم ترکیب شدند، نوبت به اضافه کردن نمک و زردچوبه می رسد، این دو ادویه را به مخلوطمان اضافه می کنیم و آن را به خوبی هم می زنیم تا ته نگیرد.


خورشت ترشه واش
طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی

خورشت ترشه واش


در این بین، در تابه ای جداگانه مرغ را سرخ و به سبزی ها اضافه می كنیم، سپس بادمجان ها را از مخلوط آب نمك خارج می کنیم و به همان شکلِ درسته، در تابه ای جداگانه آن ها را سرخ می كنیم و به مخلوط مرغ و سبزیجاتمان اضافه می نماییم. رب را در نصف لیوان آب جوش حل می کنیم و به خورشت اضافه می نماییم، كمی مخلوط به دست آمده را هم میزنیم و در این مرحله ۲ لیوان دیگر آب جوش به محتویات ظرف اضافه می کنیم، هنگامی که غذا به خوبی به مرحله جوش رسید، حرارت را آرام آرام كم می كنیم تا غذای ما به خوبی پخته شود، در این مرحله گوجه فرنگی ها را به دو قسمت مساوی تقسیم می نماییم و در روغن سرخ می كنیم، پس از ۴۵ دقیقه که خورشت ما بر روی حرارت پخته شد، گوجه های سرخ شده را به محتویات درون ظرف اضافه می كنیم و پس از ۱۵دقیقه خورشت اماده سرو و نوش جان کردن است. (این غذا را حتما درون گمج سفالی پخت کنید تا شاهد طعمی لذیذ و دلچسب باشید.)

این بود نگاهی به طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی ، امیدواریم از آموزش این غذای بسیار خوشمزه و لذیذ گیلانی نهایت لذت و استفاده را برده باشید، اگر تجربه خاصی در پخت این غذا دارید می توانید آن را در زیر همین پست قرار دهید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده کنند.


خورش ترش واش گیلانی
طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X