سبزی ترش واش یکی از منحصر به فرد ترین سبزی های موجود در استان گیلان است که از خواص بی نظیری برخوردار می باشد. از این رو در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی خواص سبزی ترش واش بپردازیم و شما را با مهم ترین خواص این سبزی آشنا کنیم! البته اگر به دنبال تهیه و خرید آن هستید می توانید به بخش “خرید سبزی ترش واش” مراجعه کنید.
آشنایی با سبزی ترش واش
استان گیلان دارای تنوع بی نظیری از سبزیحات محلی است، از این رو گونه های مختلفی از آن در این منطقه به دلیل شرایط مناسب جوی و همچنین خاکی حاصل خیز، رشد می کنند که دارای خواص و فوائد بی ظنیری هستند. از این سبزی در خورشت محبوب و پرطرفدار ترش واش استفاده می شود که می توانید در قسمت “طرز تهیه خورشت ترش واش” اطلاعات کاملی در خصوص تهیه آن به دست آورید.
بررسی خواص سبزی ترش واش
این سبزی دارای خواص بی نظیر و فوق العاده ای است که آن را نسبت به سایر سبزیجات محلی گیلان ممتاز و متمایز می سازد. از این رو می توان به خواص آن به شکل زیر اشاره نمود:
▪ این گیاه به دلیل داشتن مقدار فراوان آهن برای درمان کم خونی موثر است.
▪ مصرف آن برای رفع اختلالات خونی، آلرژی های بهاری، سل غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C توصیه می شود.
▪ دانه های این گیاه به عنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل استفاده می شود.
▪ جوشانده برگ و دانه های آن به صورت موضعی برای درمان دمل موثر است.
▪ ترشک برای تصفیه خون، دفع زرداب و کارآیی کبد، کلیه و روده ها موثر است.
▪ به عنوان داروی ضدعفونی کننده و منقبض کننده خون به صورت موضعی استفاده می شود.
▪ به هنگام یبوست استفاده می شود.
▪ برای تنظیم طبیعی اسیدمعده به کار می رود.
▪ از آن جا که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست موثر است.
▪ این گیاه به دلیل داشتن مقدار فراوان اسید اکسولید نباید بی رویه مصرف شود، زیرا باعث آسیب زدن به مثانه و کلیه می شود.
البته از دیگر فوائد و خواص استفاده از سبزی ترش واش می توان به موارد زیر اشاره نمو:
سبزی ترش واش به دلیل داشتن مقدار فراوان آهن برای درمان کم خونی موثر است. همچنین گیاه ترشک یا همان ترش واش، دارای فسفر نیز می باشد. مصرف سبزی ترش واش برای برطرف کردن اختلالات خونی، آلرژی های بهاری، سل غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C توصیه می شود. چرا که ترش واش سرشار از ویتامین سی بوده و برای افرادی که دارای کمبود ویتامین C هستند بسیار مفید است.
از دانه های این گیاه به عنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل استفاده می کنند. البته این کاربرد بیشتر در گذشته و توسط عشایر مورد استفاده قرار می گرفت. ناگفته نماند که دانه ترش واش از جمله محصولاتی است که بسیار کمیاب و شدیدا گران است و تنها نزد کسانی که اقدام به پرورش ترش واش می کنند یافت می گردد. متاسفانه عموماً دانه ترش واش (بذر ترش واش) به دلیل کمیاب بودن، به صورت انبوه و با هدف استفاده از خواص طبی به فروش نمی رسد.
از طرفی، علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی، جوشانده برگ و دانه های سبزی ترش واش به صورت موضعی برای درمان دمل نیز بسیار موثر است.
از ترش واش یا گیاه ترشک برای دفع زرداب، تصفیه خون و کارایی کبد، کلیه و روده ها نیز استفاده می گردد. همچنین از ترش واش به عنوان داروی ضدعفونی کننده و منقبض کننده خون به صورت موضعی نیز استفاده می شود.
از ترش واش برای درمان یبوست نیز استفاده می شود. سبزی ترش واش تصفیه کننده و هضم کننده بسیار خوبی بوده و عملکرد گوارش را بسیار بهبود میبخشد، چرا که برای تنظیم طبیعی اسید معده به کار می رود.
سبزی ترش واش جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد و برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست بدن بسیار تاثیرگذار است و همچنین به مثابه یک داروی اشتها آور عمل میکند و به شدت اشتها آور است.