لعاب روی سفال چیست؟

لعاب روی سفال

آیا تا به حال از خود پرسیده اید که لعاب روی سفال چیست و به چه کاری می آید؟ این لعاب چیست و چگونه تهیه و تولید می شود؟ و…. که در این مقاله از وبلاگ گیلی شاپ قصد داریم اطلاعات کاملی از سفال و لعاب روی سفال در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. لطفا چنانچه علاقه به کسب اطلاعات در زمینه لعاب هستید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

 

لعاب روی سفال چیست و دارای چند نوع می باشد؟

لعاب روی سفال در واقع تکنیک و پوششی است که سفالگران پس از تهیه سفال با استفاده از گل رُس بر روی آن اعمال می کنند، لعاب ها در واقع هم به صورت کاملا شفاف و هم به صورت حاله از رنگین کمان بر روی سفال نگاشته می شود که در دو نوع نوع براق و صاف و صیقلی و هم در نوع مات و زبر موجود است. جالب است بدانید لعاب روی سفال به عنوان یک ماده ترکیبی عمل کرده که از مواد آلی و معندی با آب به دست می آید که بنابر طبع و ماهیت آن ها در آب حل نمی شوند بلکه صرفاً به صورت تعلیق در می آیند. شاید از خودتان بپرسید که آیا لعاب روی سفال پس از مدتی از بین خواهد رفت؟ در پاسخ به این سوال باید توجه داشته باشید که لعاب استفاده شده باید دارای کیفیت بسیار بالایی باشد چراکه در صورت استفاده از مواد اولیه نامرغوب می تواند پس از سال ها محصول شما را دچار شکست و ترک لعاب کند، البته تمامی محصولات سفالی ای که در کارگاه سفالگری امین محبی وجود دارد از مرغوب ترین و اصیل ترین مواد اولیه استفاده شده است و جای هیچ نگرانی ای برای شکست و یا تغییر ماهیت آن نمی باشد، همچنین برای افزایش عمر این محصولات بهتر است از ارتباط مستقیم چاقو، چنگال و همزن برقی با سطح ظرف خودداری کنید.

در تعریفی جداگانه تعبیر شده است که لعاب در واقع همان پوشش بسیار زیبا و منحصر به فرد بر روی ظروف سفالی است که به واسطه موجب افزایش کیفیت و استحکام محصول خواهد شد.

 

لعاب سفالی

 

اگر مایع لعاب شما بیش از حد غلیظ و سنگین باشد چند نشانه دارد :

• ممکن است لعاب شفافیت لازم را نداشته باشد.
• مقداری از لعاب جذب ظرف نشده و به سمت پایین ظرف سرازیر خواهد شد.
• ممکن است لعاب دچار ترک خوردگی و شکاف شود.
• اصلی ترین نشانه ی لعاب غلیظ این است که:
بافت لعاب مانند پوست پرتقال متخلخل شده و صیقلی نمی باشد.
به طور کلی تهیه لعاب غلیظ بین سفالگران تازه کار امری عادی است.
پس اگر در آغاز کار سفالگری با این موارد روبرو شدید نا امید نشوید.

 

[irp]

 

تفاوت ظروف سفالی خام و لعاب دار در چیست؟

لطفا توجه داشته باشید که هدف اصلی از تولید لعاب ایجاد زیبایی بیشتر و همچنین افزایش استحکام و کیفیت سفال می باشد. به دلیل آن که برخی از ظروف در ترکیبات اصلی خود دارای ماهیت های جداگانه ای می باشند باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید بر روی سطح آن ها از لعاب استفاده شود. به عنوان مثال کوزه ماست یا کوزه آب باید دارای حالتی خام گونه بلاشند تا بتوانند عملا ماهیت اصلی خود که جذب آب اضافی و همچنین خنک سازی آب در کوزه است را حفظ کنند.

 

گیلی شاپ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *