طرز استفاده از گمج سفالی برای اولین بار

طرز استفاده از گمج سفالی

اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که گمج سفالی را تهیه کرده اید و طرز استفاده از آن را نمی دانید، به شما پیشنهاد می کنیم حتما با وبلاگ گیلی شاپ همراه باشید تا بتوانید طرز استفاده از گمج سفالی برای اولین بار را به خوبی فرا بگیرید و شاهد شکست و یا آسیب به این ظروف سفالی نباشید ما در ابتدا سعی می کنیم توضیح کاملی در خصوص گمج و سپس به صورت مفصل نحوه آب بندی و همچنین طرز استفاده از گمج را در اختیارتان قرار می دهیم.

 

گمج چیست؟

گمج یکی از اصلی ترین ظروف سفالی و محلی استان گیلان است که آن در تهیه و طبخ انواع خورِشت و غذاهای محلی ( قیمه، فسنجان، باقلاقاتق، اناربیج و…) استفاده می کنند. اگرچه امروزه ظروف فلزی جایگزین این نوع ظروف شده اند اما هنوز هم در بین خانواده ها، هستند افرادی که برای سلامت خود از دیگ های سفالی و یا گمج استفاده می کنند. اگر قصد دارید اطلاعات کامل تری از گمج به دست آورید، می توانید به مقاله “گمج چیست” مراجعه کنید.

 

طرز استفاده از گمج سفالی برای اولین بار

گمج در دسته محصولات سنتی و محلی استان گیلان قرار می گیرد که پخت آن تماما با استفاده از دست و روش های سنتی انجام شده است. از سوی دیگر پس از تهیه و خرید آن باید نکاتی را در حین استفاده از آن رعایت کنید تا کمتر دچار شکست و همچنین آسیب به این محصول شوید. از مهم ترین نکاتی که باید در هنگام استفاده از گمج رعایت کنید، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • برای پخت و پز درون گمج سفالی حتما از شعله پخش کنی مناسب استفاده کنید.
  • به مدت 1 ساعت آب سرد را درون گمج سفالی قرار دهید تا آرام آرام به جوش بیاید.
  • در حین پخت خورشت و غذاهای محلی حرارت را بسیار کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.
  • در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان حرارت را در ابتدای کار بسیار زیاد نکنید چراکه در این صورت به گمج شما شُک وارد خواهد شد و در نهایت گمج ترک می خورد.

 

چطور می توانم گمج را تهیه کنم؟

اگر هنوز گمج را تهیه و خریداری نکرده اید می توانید به قسمت “خرید گمج سفالی” مراجعه کنید و انواع گمج های سفالی را در طرح ها و رنگ های متفاوت و متنوع از فروشگاه گیلی شاپ تهیه کنید.

گیلی شاپ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *