حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

طرز استفاده از گمج سفالی برای اولین بار

به این نوشته امتیاز دهید

اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که گمج سفالی را تهیه کرده اید و طرز استفاده از آن را نمی دانید، به شما پیشنهاد می کنیم حتما با بلاگ گیلی شاپ همراه باشید تا بتوانید طرز استفاده از گمج سفالی برای اولین بار را به خوبی فرا بگیرید و شاهد شکست و یا آسیب به این ظروف سفالی نباشید.


گمج سفالی لعاب دار (سایز: کوچک)


گمج سفالی لعاب دار (سایز: متوسط)


گمج سفالی لعاب دار (سایز: بزرگ)


گمج چیست؟

گمج یکی از اصلی ترین ظروف سفالی و محلی استان گیلان است که از این ظروف سفالی در تهیه و طبخ انواع خورِشت و غذاهای محلی استفاده می کنند. اگرچه امروزه ظروف فلزی جایگزین این نوع ظروف شده اند، اما هنوز هم این ظروف سفالی همواره در بین خانواده های سنتی و روستایی استان گیلان از اهمیت و کیفیت بالایی برخوردار است. این دیگ های سفالی به دسته های یک مرغی کوچک، دو مرغی متوسط و سه مرغی بزرگ تقسیم می شوند. در این نوع از ظروف سفالی می توان انواع غذاهای محلی استان گیلان، مانند: قیمه، فسنجان، باقلاقاتق، اناربیج و…  را با بهترین کیفیت و طعمی متفاوت و بی نظیر تهیه نمود.


نکاتی درمورد نگهداری و  طرز استفاده از گمج سفالی:

طرز استفاده از گمج سفالی آن قدر ها هم سخت و دشوار نیست، تنها باید یک سری از اطول را رعایت کنید، این اصول عبارتند از:

برای پخت و پز درون این ظروف سفالی مخصوص حتما باید از شعله پخش کنی مناسب استفاده کنید.

در حین پخت، حرارت را بسیار کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.

به مدت ۱ ساعت آب سرد را درون گمج سفالی قرار دهید تا آرام آرام بپزد.

گمج های سفالی خام را برای پخت و پز استفاده نکنید، زیرا باعث می شوند تا باعث به جا ماندن آثار مواد غذایی می شوند.

از نظر علم پزشکی، پخت و پز درون ظروف سفالی لعاب دار پسندیده تر است.


گمج سفالی


در فیلم زیر می توانید طرز تهیه گمج سفالی را مشاهده کنید:



علیرضا تسلیمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X