در این مقاله از سری مقالات غذاهای محلی گیلان قصد داریم طرز تهیه خورشت اناردون گیلانی را به شما عزیزان آموزش دهیم. این غذا یکی از پرطرفدار ترین و محبوب ترین غذاهای محلی گیلان است که به دلیل استفاده از انار در ترکیب این خورشت محبوب و خوشمزه گیلانی مناسب فصول پاییز و زمستان است. از این رو در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل تری دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که به این غذا ناردون نیز گفته می شود.
بررسی مواد لازم و طرز تهیه خورشت اناردون گیلانی
برای آن که بتوانید این خورشت خوشمزه گیلانی را تهیه کنید در ابتدا لازم است برخی از مواد اولیه بسیار ضروری را آماده سازی کنید تا بتوانید با خیال راحت اقدام به پخت این خورشت کنید. در همین خصوص در ادامه به معرفی و بررسی مواد لازم و سپس طرز تهیه خورشت اناردون گیلانی خواهیم پرداخت. توجه داشته باشید که این خورشت به صورت کاملا محلی و سنتی گیلان آموزش داده خواهد شد.
مواد لازم در طرز تهیه این خورشت محبوب گیلانی
مرغ یا ران مرغ | نصف مرغ کامل / 3 تکه ران |
پیاز متوسط | یک عدد |
حبه سیر | سه عدد |
آب انار | دو پیمانه |
رب انار شیرین | یک قاشق غذاخوری |
انار دانه شده | یک پیمانه |
گلپر | نصف قاشق چای خوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | دو قاشق غذاخوری |
طرز تهیه اناردون شمالی به شیوه ای کاملا محلی
در ابتدای کار به شیوه ای کاملا معلوم سعی کنید مرغ خود را بپزید و عطر و طعم مطبوعی به مرغ ببخشید. فرقی نمی کند از چه روشی برای پخت مرغ استفاده می کنید. تنها لازم است مرغ شما به خوبی پخته شود. (البته می توانید از مرغ و یا اردک محلی نیز استفاده کنید.) که در این صورت برای پخت مرغ محلی باید شرایط زیر را دنبال کنید.
برای آن که بتوانید عطر و طعم بهتری را به مرغ محلی ببخشید می توانید از دو عدد انجیر برای نرم نمودن گوشت پخته شده مرغ خود و همچنین از یک حبه سیر برای کاهش میزان بوی نامطبوع آن استفاده کنید چراکه مرغ محلی در مقایسه با مرغ طبیعی دارای بوی نامطبوع تری است.
پس از آن که مرغ شما به خوبی پخته شد آن را از دیگ خارج نموده و به درون یک ماهیتابه قرار دهید. حال باید یک دانه پیاز و دو حبه سیر را بر روی آن رنده کنید و اجازه دهید ترکیب شما با مقداری روغن بر روی حرارت به خوبی تفت بخورد. سعی کنید از زردچوبه، نمک و فلفل برای طعم دار کردن مرغ خود استفاده کنید. در این زمان برای آن که خورشت شما کمی رنگ بگیرد می توانید ظرفی مناسب انتخاب نموده و مقداری پیاز سرخ شده را به همراه زردچوبه و رب گوجه فرنگی و مقداری روغن سرخ کنید و مقداری نمک نیز برای طعم دارن کردن خورشت اضافه کنید، پس از گذشت مدت زمانی اندک می توانید یک قاشق غذا خوری رب انار شیرین را با پیاز و رب گوجه در تابه ای جداگانه سرخ کنید تا خورشت شما رنگی بسیار جذاب به خود بگیرد.
حال در این زمان مرغ های شما به خوبی تفت خورده شده و چاشنی شما نیز آماده است، سعی کنید برای ادامه روند طرز تهیه خورشت اناردون گیلانی از گمج استفاده کنید! برای آن که بتوانید اطلاعات کامل تری به دست آورید می توانید به مقاله “گمج چیست” مراجعه کنید. مرغ ها را در یک قابلمه یا گمج بچینید و سپس چاشنی را به آن اضافه کنید.
حال کمی آب انار و آب را به ترکیب خود در گمج و یا دیگ مخصوص خود اضافه کنید تا تمامی مواد درون دیگ به راحتی بجوشد و پخته تر شود. هنگامی که آب خورشت شما به اندازه مدنظرتان رسید سعی کنید زیر خورشت را خاموش کنید و در هنگام سرو می توانید انار دون شده را به همراه کمی گلپر اضافه کنید تا آماده سرو کردن شود.