ترشه شامی یا شامی ترش یکی دیگر از غذاهای محلی گیلان است که در تهیه آن از گوشت چرخ کرده، سیب زمینی و… استفاده می کنند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه ترشه شامی گیلانی را مورد بررسی قرار دهیم، لطفا با ما همراه باشید تا به بررسی نکات ریز و آموزشی طبخ این غذای محلی نگاه خاص و ویژه ای داشته باشیم.
مواد لازم در طرز تهیه ترشه شامی گیلانی :
- گوشت چرخ کرده: 3۰۰ گرم
- چوچاق، خالواش و پیاز داغ: یک قاشق غذا خوری
- سیب زمینی و پیاز رنده شده: یک عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه، رب و آب لیمو: به میزان لازم
- گوجه فرنگی: دو عدد
- تخم مرغ: سه عدد
مراحل تهیه این غذای محلی و سنتی استان گیلان:
ابتدا ظرفی مناسب تهیه کنید و سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل، پیاز رنده شده، تخم مرغ و سبزیجات معطر درون ظرف بزرگی بریزید و به طور کامل با دست، به خوبی ورز دهید تا مواد باهم به خوبی ترکیب شوند، حال تابه ای فراهم کنید و درون آن مقداری روغن میریزیم، هنگامی که تمامی مواد به خوبی باهم ترکیب شدند، مقداری از آن ها را برداشته و بر روی کف دست قرار دهید و سعی کنید آن ها را با کمک دست، به شکل توپ در بیاورید، سپس دو طرف آن را در تابه ای مناسب سرخ کنید. این بود نگاهی به طرز تهیه ترشه شامی یا شامی ترش استان گیلان، در ادامه به تهیه سس مخصوص و خوشمزه ای نغذای محلی می پردازیم، لطفا با ما همراه باشید.
تهیه سس مخصوص:
مخلوطی از پیاز داغ، رب، نمک، فلفل، سبزیجات معطر و زردچوبه را درون تابه قبلی می ریزیم و کمی تفت می دهیم. حدود یک و نیم لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به جوش آید. در این زمان شامی ها به حدود نیم ساعت درون ظرف تهیه سس خوابانده شده تا به طور کامل مغز پخت شود.