آموزش مرحله به مرحله پخت نان در تنور سفالی

آموزش پخت نان محلی درون تنور سفالی

در این مقاله قصد داریم آموزش پخت نان در تنور سفالی را برای شما عزیزان به طور کامل شرح دهیم تا پس از مطالعه این مقاله بتوانید تنور سفالی خود را نصب کرده و با استفاده از آن به تهیه و طبخ انواع نان محلی گیلان بپردازید، لطفا در ادامه مطلب با ما همراه باشید. ساخت تنور و تابه سفالی از پر زحمت ترین فعالیت های سفالگری استان گیلان است. پخت نان در تنور سفالی یکی از روش های رایج و سنتی در استان گیلان است که از آن برای تهیه نان محلی استفاده می شود، شیوه این کار به این صورت است که در ابتدا باید تنور سفالی خود را به نسبت تولید روزانه خود تهیه کنید، به طور متوسط تنور های سفالی بزرگ به میزان ۱۴ نان، تنور متوسط ۱۲ نان و تنور کوچک ۶ نان گنجایش دارند. پس از فراهم نمودن محصول موردنظر خود باید محلی مناسبی را برای قرار گرفتن آن در دل زمین انتخاب کنیم.



آموزش پخت نان محلی درون تنور سفالی
پخت نان در تنور سفالی

چطور می توانیم تنور سفالی استان گیلان را تهیه کنیم؟

برای تهیه و خرید تنور سفالی می توانید به فروشگاه گیلی شاپ مراجعه کنید و محصول مدنظر خود را پس از بررسی های لازم، خریداری کنید. جنس تنور های سفالی از گِل رس بسیار بادوام و مستحکم بوده و به دلیل قرارگیری در کوره های مخصوص پخت سفال، هیچ نوع ترک خوردگی و شکستگی ای در حین کار دامن گیر شما نخواهد بود. این محصول به طور کاملا تضمینی به دست مشتری خواهد رسید.


تنور سفالی


خرید تنور سفالی


تنور سفالی را چگونه در زمین نصب کنیم؟

به اندازه ابعاد خود تنور گودالی را حفر می کنیم و آن را به طوری درون گودال قرار می دهیم که تنور حدود ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر از دیواره گودال فاصله داشته باشد، این فاصله ۲۰ الی ۲۵ سانتی متری با سنگ های درشت (4 سانتی) پر می شوند که این کار باعث حفظ حرارت تنور می شود، سپس اطراف و کف تنور را یک ردیف آجر می چینیم و سوراخی را در کف تنور به طوری مشخص می کنیم که به بیرون راه داشته باشد که به آن در زبان محلی «دِمنَه» گفته می شود. ( با باز و بسته کردن این سوراخ، می‌ توان حرارت درون تنور را تنظیم نمود.) پس از ساخت تنور، نوبت به چگونگی آماده کردن آن می‌ رسد. برای این کار درون تنور را از چوب پر کرده و به کمک یک ماده اشتعال زا مانند: نفت، چوب ها را آتش زده تا پس از سوختن کامل به زغال تبدیل شده و در کف تنور جمع شوند.


تنور های سفالی


 

گیلی شاپ
دیدگاه کاربران
6 دیدگاه
  • محمد 21 تیر 1399 / 06:48

    سلام چرا پشت نان زود پخته شده و قبل از اینکه نان برشته شود رها شده و کف تنور میافتد؟!

    • علیرضا تسلیمی 28 تیر 1399 / 17:37

      سلام، این مورد به خیلی از موارد بستگی داره و نمی توان نظر قطعی ای در این باره داد.

  • سعیده 31 خرداد 1399 / 14:40

    سلام منظورتون رو از اینکه گفتید اطراف و کف تنور رو آجر میچینیم نفهمیدم. مگه تنور رو داخل گودال قرار ندادیم. پس آجر کجا چید میشه؟

    • علیرضا تسلیمی 3 تیر 1399 / 18:05

      سلام سعیده عزیز 🙂
      بله تنور داخل گودال قرار میگیره اما فضای بین دیواره تنور (قسمت بیرونی) با خود زمین توسط سنگ ریزه باید پر بشه. برای نمای بیشتر میتونید از آجر استفاده کنید.

  • محمد 16 تیر 1398 / 22:31

    سلام حضور شما زنده باد گیلان همیشه بهار این تنورها را میشود به اشکال دیگری هم ساخت

    • علیرضا تسلیمی 17 تیر 1398 / 14:30

      سلام، بله در اشکال دیگر نیز قابل طراحی و ساخت است اما آن چیزی که به قول معروف روتین است همان شکل و فرم استوانه ای آن می باشد که در تصویر نیز کاملا مشخص است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *