نشاء سنتی برنج در مزارع استان گیلان

نشاء سنتی برنج در مزارع

استان گیلان هر ساله سهم مهمی را در تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج را به خود اختصاص داده است و بر اساس آمار و ارقام منتشر شده در سال، 41 درصد از تولیدات انواع برنج های هاشمی، علی کاظمی و… در سطح کشور توسط استان گیلان تولید می شود. طبق تقویم کشاورزی استان گیلان، بهترین زمان برای نشاء برنج از پنجم اردیبهشت ماه به بعد می باشد. بر اساس آمار منتشر شده در سال گذشته از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان گیلان، ۱۰۲ هزار هکتار آن به روش مکانیزه مراحل نشاء و کاشت برنج را انجام می دهند که با توجه به افزایش ماشین های نشاگر، انتظار می رود این میزان در سال جاری افزایش یابد.


خوب است بدانید که هنوز بیش از نیمی از زمین های شالیزاری استان گیلان به روش پر زحمت و پر هزینه سنتی با دست نشاء می شوند. ضمن اینکه استان گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار است که هر سال از تبدیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک برداشتی و تولید شده توسط آنها ، حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست می آید.


برنج


آشنایی با انواع برنج های تولید شده در استان گیلان:

برنج یکی از مهم ترین اعضای خانواده غلات است که به عنوان مهم ترین وعده غذایی نیمی از جمعیت جهان محسوب می شود. برنج های ایرانی همواره به دلیل عطر و ویژگی های خاصی که دارند مورد توجه همگان قرار گرفته اند. برنج های تولید شده در استان گیلان از شالیزار های مناطق اطراف شهرستان های صومعه سرا، فومن، تالش، لاهیجان، رودسر و… به کشت شده و روانه بازار می شوند.


انواع برنج در استان گیلان:

برنج هاشمی
برنج علی کاظمی
برنج دودی
برنج نیم دانه


از مزایای نشاء کاری به روش مکانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

یک دست در آمدن کشت
کاهش هزینه کاشت
کاهش میزان نیروی انسانی
سرعت بالا و زحمت کم


برنج


 

گیلی شاپ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *