غذاهای محلی گیلان دارای تنوع بسیاری نظیر: رنگ، عطر، طعم و… بوده و از این منظر همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است. برخی از این نوع از غذاهای سنتی و پرطرفدار گیلانی در سازمان جهانی یونسکو به ثبت ملی رسیده اند و این یک افتخار بزرگ برای مردم گیلان زمین است. اما ما در این مقاله قصد داریم تا برخی از غذاهای محلی پرطرفدار و لذیذ استان گیلان را بررسی کنیم و آن ها را بیشتر بشناسیم. لطفا با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی و بررسی غذاهای گیلانی بپردازیم. لازم به ذکر است که این صفحه به صورت مداوم بروز رسانی خواهد شد تا شما عزیزان نیز به راحتی با تمامی مدل ها و گونه های مختلف غذا در استان گیلان اشنا شوید. در ابتدای کار دعوت می کنیم ویدئو زیر را مشاهده کنید تا اطلاعات کاملی از غذاهای محلی گیلان و همچنین تصاویر آن ها به دست آورید.
پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه این مقاله از یک موسیقی محلی گیلانی نیز به خوبی بهره مند شوید تا بتوانید با خیال و آرامش بهتری این مقاله را مطالعه کنید.
غذاهای محلی گیلان را دقیق تر بشناسیم!
ما در ادامه قصد داریم به معرفی و بررسی بیش از 50 نوع از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای محلی استان گیلان بپردازیم و شما عزیزان را با تنوعی بی نظیر از غذاهای محلی گیلان اشنا سازیم. در همین خصوص لطفا با ما در ادامه همراه باشید تا اطلاعات کامل تری را به دست آورید، همچنین لیست غذاهای این مقاله در جدول زیر آورده شده است.
1 – معرفی و بررسی خورشت ترشه واش گیلانی
در مرحله اول بادمجان ها را به خوبی پوست بکنید و در آبنمكی غلیظ قرار دهید. سپس سبزی ها را خرد کرده و درون تابه ای جداگانه آن ها را به همراه کمی روغن سرخ کنید، در این بین پیاز ها را روی سبزی رنده کنید و مخلوط به دست آمده را به خوبی هم بزنید و… ادامه آموزش تهیه و طبخ خورش ترش واش گیلانی را در وبلاگ گیلی شاپ دنبال کنید اگر به دنبال تهیه و خرید سبزیجات محلی گیلان نیز هستید می توانید سبزیجات محلی گیلان را با قیمت و کیفیتی بسیار مناسب در فروشگاه گیلی شاپ تهیه کنید. برای آن که بتوانید طرز تهیه این غذا را به صورت کامل مطالعه کنید می توانید به قسمت “خورشت ترشه واش گیلانی” مراجعه کنید.
2- معرفی و بررسی خورشت محبوب شش انداز گیلانی
ابتدا پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید و آن ها را درون قابلمه ای مناسب بریزید و با مقدار کمی روغن تفت دهید تا پوست آن ها به رنگ طلایی در بیاید، گردوی آسیاب شده را به درون قابلمه اضافه کنید و پس از کمی تفت خوردن شاهد تغییر رنگ گردو ها خواهید بود، در این زمان آب مرغ را اضافه کنید و به همراه آن یک پیمانه آب ولرم را درون ظرف قرار دهید، حرارت را کمی ملایم کنید و درپوش قابلمه را بزارید تا مواد درونی قابلمه آرام آرام پخته شود. برای آن که بتوانید طرز تهیه این غذا را به صورت کامل مطالعه کنید می توانید به قسمت “طرز تهیه خورشت شش انداز گیلانی” مراجعه کنید.
3- معرفی و بررسی ماهی شکم پر گیلانی
ابتدا ماهی خود را به خوبی بشویید و برای تمیز نمودن و تخلیه مواد داخلی شکم ماهی سعی کنید برش خیلی زیادی به شکم ماهی وارد نکنید و با صبر و حوصله این کار را انجام دهید، پس از خارج نمودن محتویات شکم ماهی، آن را به طور کامل آبکشی نمایید. همچنین شما عزیزان برای ادامه این آموزش می توانید به مقاله “طرز تهیه ماهی شکم پر گیلانی” مراجعه کنید.
4- معرفی و بررسی کال کباب خوشمزه گیلانی
ابتدا بادمجان ها را به طور کامل بشویید و یک برش طولی بر روی هرکدام از آن ها ایجاد نمایید. سپس آن ها را بر روی حرارتی ملایم و یا درون فر (با حرارت ۳۵۰ درجه سانتی گراد) قرار دهید تا تمامی نقاط آن پخته شود. سپس پوست بادمجان ها را از بدنه آن ها جدا کنید و در صورت وجود دانه، آن ها را نیز خارج کنید. برای آن که بتوانید ادامه این آموزش را مطالعه کنید از شما دعوت می کنیم تا به مقاله “طرز تهیه کال کباب گیلانی” مراجعه کنید.
5- معرفی و بررسی اناربیج محلی و خوشمزه استان گیلان
این خورشت مشابه خورشت فسنجان است، با این تفاوت که در آنارآویج به جای گوشت مرغ از گوشت گوسفند آن هم به شکل کوفته قلقلی استفاده می شود. در مرحله اول آب انار یا آبغوره را به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه درون ظرفی مناسب بر روی حرارت قرار دهید و کمی صبر کنید تا تمامی مواد درون ظرف کمی بجوشد، سپس گردوی سابیده شده را به همراه یک لیوان آب سرد به محتویات ظرف اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت این مواد را بر روی حرارت قرار دهید و در حین جوشیدن مواد درون ظرف، گردو بتواند روغن اضافی خود را پس بدهد.د(در این مدت زمانی ۳ ساعته باید به طور مداوم مواد را هم بزنید و به مخلوطمان آب سرد اضافه کنیم.) برای آن که بتوانید ادامه این آموزش را مشاده کنید از شما دعوت می کنیم تا به مقاله “طرز تهیه اناربیج” مراجعه کنید.
6- معرفی و بررسی میرزا قاسمی محلی و سنتی استان گیلان:
پس از کبابی کردن بادمجان ها، پوست و دانه آن ها را جدا می کنیم و به کمک چاقو یا ساطور سعی می کنیم آن ها را له کنیم. محتویات ظرف را به همراه کمی زردچوبه درون تابه ای می ریزیم و اجازه می دهیم کاملا سرخ شوند، پس از اینکه مواد به خوبی درون تابه تفت خوردند، حال نوبت به اضافه کردن سیر های له شده می باشد. درون تابه ای جداگانه گوجه فرنگی ها را… برای آن که بتوانید اطلاعات کامل تری از این آموزش به دست آورید می توانید به مقاله “طرز تهیه میرزاقاسمی” مراجعه کنید.
7- معرفی و بررسی کباب ترش محلی و مخصوص استان گیلان
کباب ترش از لذیذ ترین غذاهای گیلانی است که مزه و طعم بسیار متفاوت و زیبایی دارد، شیوه تهیه و پخت این غذا به صورتی است که در ابتدا گوشت را می شوییم و سپس به وسیله چاقو یا کارد آن را به تکه های نسبتا متوسط و مساوی تقسیم می کنیم. تمامی تکه ها را درون ظرفی به همراه کمی نمک، پیاز رنده شده، فلفل و روغن زیتون قرار می دهیم و تمامی مخلوط به دست آمده را به طور کامل هم می زنیم تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند، در مرحله بعد نوبت به… شما می توانید ادامه این آموزش را در قسمت “طرز تهیه کباب ترش گیلانی ” مشاهده کنید.
8- معرفی و بررسی قورمه سبزی محلی و مخصوص استان گیلان
ابتدا تابه ای مناسب فراهم کنید و پیاز ها را به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا کمی رنگ طلایی به خود بگیرند، سپس گوشت ها را همراه با کمی فلفل سیاه به محتویات تابه اضافه کنید و اجازه دهید تمامی مواد در حدود ۵ الی ۶ دقیقه به طور کامل با هم تفت بخورند. هنگامی که گوشت به اندازه کافی تفت خورد، دو پارچ آب گرم به آن اضافه و حرارت زیر تابه را کمی زیاد کنید تا خورشت به قل قل کردن بیافتد. حال برای مشاهده کامل این آموزش می توانید به قسمت “طرز تهیه قورمه سبزی گیلانی” مراجعه کنید.
9- معرفی و بررسی طرز تهیه پنیر برشته گیلانی + آموزش فوت و فن های آن:
پنیر برشته یکی از غذاهای محبوب و سنتی استان گیلان است که به دلیل طعم و مزه ای که دارد، همواره طرفداران بسیار زیادی را توانسته است به سوی خود جذب کند. برای تهیه این غذای لذیذ و سنتی می توانید از پنیر لیقوان، گوسفندی، پنیر سفید ساده (فتا) یا پنیر کُرد که بدون نمک بوده و مستقیم از ترکیب شیر جوشیده با سرکه درست میشود، استفاده کنید. (در روش سنتی از پنیر گوسفندی استفاده می شود.) برای آن که بتوانید ادامه این آموزش را مشاهده کنید از شما دعوت می کنیم به مقاله “طرز تهیه پنیر برشته گیلانی” مراجعه کنید.
10- معرفی و بررسی طرز تهیه خوراک کدوبره | از غذاهای گیاهی استان گیلان
ابتدا تابه ای مناسب فراهم کرده و پیاز و سیر را به همراه مقدار زیادی روغن درون تابه سرخ کنید و به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنید، در این حین، سیب زمینی ها را خرد کرده و درون تابه قرار دهید. حرارت را کم کنید تا مواد درونی تابه به آرامی و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم پخته شوند. در این مرحله شما می توانید کدوها خود را به صورت حلقه ای درآورده و به مواد درونی تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی سرخ شوند. برای آن که بتوانید ادامه این آموزش را مطالعه فرمایید می توانید وارد بخش “طرز تهیه خوراک کدوبره “شوید.
11- معرفی و بررسی طرز تهیه خورشت نازخاتون شمالی | محبوب ترین غذای استان گیلان
ابتدا قابلمه ای مناسب فراهم کنید، پیاز ها را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه تکه های گوشت درون قابلمه تفت می دهیم و پس از گذشت چند دقیقه، به میزان سه لیوان آب بر روی مواد داخلی قابلمه اضافه می کنیم. در تابه ای جداگانه سبزی ها را به صورت کاملا بهداشتی و زیر خرد می کنیم و پس از سرخ کردن آن ها، گوشت پخته شده را به همراه کمی نمک، فلفل و آبغوره به محتویات تابه اضافه می کنیم و با کم نمودن حرارت شعله، اجازه می دهیم تا آب خورشت تبخیر شود و به اصطلاح خورشت ما جا بیافتد اما این پایان کار نیست و شما می توانید برای مشاهده ادامه آموزش به مقاله “طرز تهیه خورشت نازخاتون شمالی” مراجعه کنید.
12- معرفی و بررسی طرز تهیه کولی غورابیج بسیار خوشمزه و پرطرفدار استان گیلان
ابتدا مغز گردوها را درون مخلوط کن بریزید تا به طور کامل پودر شوند (برای مزه بهتر می توانید به صورت دستی آن ها را بر روی نمکیار های سفالی پوره کنید) و سپس ظرفی مناسب را در نظر می گیریم و مغز گردوها را به همراه دو لیوان آب درو نآن قرار می دهیم تا به خوبی بپزد و روغن بیاندازد. در این بین، پوست کولی ها را گرفته و دو طرف آن ها را بر روی تابه سرخ می کنیم، برای مزه دار کردن کولی ها می توانیم از نمک و فلفل استفاده کنیم اما این پایان کار نیست و شما می توانید برای مشاهده ادامه این آمزوش به مقاله “طرز تهیه کولی غورابیج” مراجعه کنید.
13- معرفی و بررسی طرز تهیه انار دانه مسما از خورشت های سنتی و محلی استان گیلان
ابتدا تمامی قسمت های مرغ را در قابلمه ای مناسب ریخته و اجازه دهید تا کمی سرخ شود، سپس ادویه های نام برده را به آن اضافه می کنیم تا رنگ مرغ ما کمی طلایی شود. در این حین، در تابه ای جداگانه پیاز، رب گوجه فرنگی، رب انار، آب انار و دانه های انار را با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم این مواد به طور کامل با هم تفت بخورند و سپس تمامی مواد را به مخلوط مرغمان اضافه می کنیم، حرارت را کم کرده و بگذارید خورشت کاملا جا بیافتد و روغن پس دهد. اما این پایان کار نیست و شما برای تهیه این غذا باید در ادامه به مقاله “طرز تهیه انار دانه مسمای گیلانی” مراجعه کنید.
14- معرفی و بررسی طرز تهیه ترشه شامی یا شامی ترش مخصوص استان گیلان
ابتدا ظرفی مناسب تهیه کنید و سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل، پیاز رنده شده، تخم مرغ و سبزیجات معطر درون ظرف بزرگی بریزید و به طور کامل با دست، به خوبی ورز دهید تا مواد باهم به خوبی ترکیب شوند، حال تابه ای فراهم کنید و درون آن مقداری روغن میریزیم، هنگامی که تمامی مواد به خوبی باهم ترکیب شدند، مقداری از آن ها را برداشته و بر روی کف دست قرار دهید و سعی کنید آن ها را با کمک دست، به شکل توپ در بیاورید اما این پایان کار نیست و شما می توانید با مراجعه به مقاله “طرز تهیه شامی ترش” ادامه ای آموزش را مطالعه فرمایید.
15- معرفی و بررسی طرز تهیه آش شله قلمکار (آش نذری) استان گیلان:
آش شله قلمکار که به آش نذری در استان گیلان معروف است، یکی از مغذی ترین و خوشمزه ترین آش های گیلان و ایران می باشد. این آش در استان گیلان معمولا سالی یک بار درست شده و بین نیازمندان و فقرا تقسیم می شود. در بین مردم گیلان، برای تهیه این آش اعتقادی وجود دارد که باید حتما از حرارتی بسیار ملایم استفاده کرد تا پخت آن به سه اذان کشیده شود. به عنوان مثال: از اذان صبح امروز تا اذان صبح فردا، لازم به ذکر است که نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) است. اما چنانچه قصد دارید دستور تهیه این اش را بدانید می توانید به مقاله “طرز تهیه آش شله قلمکار گیلانی” مراجعه کنید.
16- معرفی و بررسی طرز تهیه مرغ شکم پر فوق العاده خوشمزه شمالی
در ابتدا ظرفی پر از آب تهیه کنید و آلو، آلوچه، آلبالو و زغال اخته را درون آن بریزید و پس از نیم ساعت آن ها را خوب بشویید و در گوشه ای قرار دهید تا آب آن خشک شود. حال نوبت به سرخ کردن پیاز می رسد، تابه ای مناسب فراهم کنید و پیاز رنده شده را درون آن به همراه مقداری کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود و پس از آن سبزی های معطر را که شامل گشنيز،جعفری،برگ سير تازه است را درون مخلوط پیاز بریزید و اجازه دهید تا تمامی مواد بار دیگر باهم تفت بخورند اما برای آن که بتوانید به سیار مراحل دسترسی داشته باشید می توانید به مقاله “طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی” مراجعه کنید.
17- معرفی و بررسی طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه و محلی از غذاهای گیلانی
ابتدا ظرفی مناسب اماده کنید و گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و کمی نمک و فلفل درون آن قرار دهید، سبزی های معطر را به مواد اضافه کرده و به کمک دست سعی کنید تمامی مخلوط را به خوبی ورز دهید تا مواد به خوبی باهم ترکیب شوند، به مدت ۲ الی ۳ ساعت این مواد را دورن یخچال قرار دهید تا عطر سبزی ها به گوشت نفوذ کند که این خود دلیلی بر خوش طعم تر شدن گوشت است. پس از گذشت ۲ الی ۳ ساعت می توانید آن را از یخچال خارج کنید. حال برای ان که بتوانید سایر مراحل طرز تهیه این غذای محبوب گیلانی را بدانید باید به مقاله “طرز تهیه شامی رودباری” مراجعه کنید.
18- معرفی و بررسی طرز تهیه گمج کباب محلی استان گیلان
گمج کباب با چوچاق یک ترکیب فوق العاده لذیذ و یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان گیلان است که در تهیه آن از گوشت، رب انار، سبزی های محلی و… استفاده می کنند، در این مطلب طرز تهیه گمج کباب با چوچاق را برای شما آماده کرده ایم تا از پخت و تهیه این غذای خوشمزه استان گیلان نهایت لذت را ببرید.
19- معرفی و بررسی طرز تهیه کوکوی مرغ از غذا های محلی استان گیلان:
کوکوی مرغ گیلانی که یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار استان گیلان است امروز مهمان ماست و در این مقاله سعی داریم به معرفی و بررسی طرز تهیه کوکوی مرغ گیلانی بپردازیم. این غذای محلی بیشتر به عنوان وعده غذایی شام مورد مصرف قرار می گیرد که مرغ، سیب زمینی، تخم مرغ و… از مواد تشکیل دهنده اصلی این غذای محلی به شمار می رود اما چنانچه شما بخواهید آموزش طرز تهیه این کوکو را فرا بگیرید می توانید به مقاله “طرز تهیه کوکوی مرغ شمالی” مراجعه کنید.
20- معرفی و بررسی طرز تهیه سیر واویج (سیر قلیه) محلی استان گیلان:
ابتدا تابه ای مناسب تهیه کنید، سپس برگ های سیر را پس از شست و شوی کامل به وسیله چاقو از وسط به تکه های مساوی خرد کنید و درون تابه کمی تفت دهید. سپس پیاز خلالی شده، نمک، فلفل، زردچوبه و لپه را درون تابه اضافه کنید و اجازه دهید تمامی مواد همراه باهم کمی تفت بخورند. گوشت مرغ یا اردک را به اندازه های کوچک خرد کنید و پس از خارج نمودن استخوان ها، آن ها را در تابه ای جداگانه سرخ کنید، در این زمان پس از مدتی مخلوط سیر و لپه را درون تابه ریخته و کمی تفت می دهیم. حال برای آن که بتوانید ادامه این آموزش را مطالعه کنید می توانید به مقاله “طرز تهیه سیر واویج” مراجعه کنید.
21- معرفی و بررسی طرز تهیه ترشه تره محلی و خوشمزه استان گیلان:
پس از پاک نمودن و شستن سبزی ها، آن ها را خرد کرده و به همراه برنج، نمک و یک پیمانه آب درون ظرفی با گنجایش مناسب و بر روی حرارتی متعادل قرار می دهیم تا تمامی مواد به آرامی پخته شود. (به دلیل وجود آب در سبزی از ریختن آب اضافی اجتناب کنید) در روش سنتی و اصیل گیلانی از ظرف سفالی گمج برای پخت این غذای محلی استفاده می شود. پس از پختن سبزی ها، نوبت به اضافه کردن چاشنی این غذا یعنی آب نارنج است، اجازه دهید این چاشنی همراه با سبزی به خوبی جوش خورده تا مزه و طعم خوبی به غذا بدهد اما این پااین کار نیست و شما برای آن که بتوانید مواد اولیه وسایر نکات دیگر این آموزش را بدانید می توانید به مقاله “طرز تهیه ترشه تره” مراجعه کنید.
22- معرفی و بررسی طرز تهیه واویشکا مخصوص و سنتی استان گیلان:
در ابتدا تابه ای مناسب را فراهم کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی داغ شود. سپس سیر و پیاز را خرد کنید و درون تابه بریزید تا با حرارت ملایم کمی باهم تفت بخورند. در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را به همراه کمی نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی و زردچوبه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کرده و اجازه می دهیم مواد به خوبی باهم ترکیب شوند. حال یک و نیم لیوان آب و گوجه فرنگی های خرد شده را به مخلوطمان اضافه می کنیم و به اندازه ۴۵ دقیقه با قرار دادن درپوش اجازه می دهیم تا مواد به خوبی پخته شوند اما برای آن که بتوانید با رموز تهیه این خوراک آشنا شوید می توانید به مقاله “طرز تهیه واویشکا گیلانی” مراجعه کنید.
23- طرز تهیه خورشت آلو مسما | از پرطرفدار ترین غذاهای گیلانی
ابتدا در ظرفی مناسب پیاز ها را خرد می کنیم و درون قابلمه ای (مناسب ترین قابلمه برای تهیه این غذای محلی، گمج می باشد.) بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم، پس از مدت کوتاهی لپه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به طور کامل تمامی مواد همراه با با پیاز تفت بخورد. (اضافه کردن لپه در این مرحله باعث می شود تا در هنگام پخت، له نشود.) سپس دو پیمانه آب به مخلوط خود اضافه می کنیم و بگذارید برای حداقل دو ساعت بجوشد. حال برای آن که بتوانید با سایر مراحل تهیه این خورشت اشنا شوید می توانید به مقاله “طرز تهیه خورشت آلو مسما” مراجعه کنید.
غذاهای گیلانی غذاهای گیلانی
24- معرفی و بررسی طرز تهیه بادمجان کباب محلی استان گیلان:
ابتدا در انتخاب بادمجان ها نهایت دقت را داشته باشید و حتما بادمجان های بدون دانه را انتخاب کنید تا مزه غذای شما به تلخی نزند، از قبل به مدت دو ساعت تمام بادمجان ها را پوست می کنیم و از ابتدا تا انتهای آن را برش می زنیم به طوری که مواد ما در درون بادمجان قرار بگیرد. سپس بادمجان ها را درون تابه ای سرخ می کنیم تا رنگ آن طلایی شود. حال می توانید با مراجعه به مقاله “طرز تهیه بادمجان کباب “سایر مراحل این آموزش را مطالعه کنید.
25- معرفی و بررسی طرز تهیه خورشت خوشمزه فسنجان از غذاهای گیلانی
خورشت فسنجان یکی از غذا های محبوب و خوشمزه گیلانی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که خورشت فسنجان واقعا خوشمزهای درست می کنند بسیار کم است، علت این امر مهارتی است که تعداد اندکی از افراد از آن برخوردار می باشند، اما ما می خواهیم راز تهیه یک خورشت فسنجان خوشمزه را با شما در میان بگذاریم، از این رو می توانید به مقاله “طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی” مراجعه کنید.
26- معرفی و بررسی طرز تهیه باقلاقاتق از غذاهای گیلانی
باقلاقاتق از معروف ترین غذاهای شمالی کشور و استان گیلان است که به نام هایباقالاقاتق، باقالا خورشت و گاهی خورشت گل در چمن معروف است. لوبیای استفاده شده در این خورشت از خانواده لوبیا چیتی بوده که به نامهای لوبیا کشاورزی ، لوبیای رشتی یا پاچ باقالا هم معروف است و یکی از محبوب ترین غذاهای محلی استان گیلان به شمار می رود، از این رو برای تهیه این غذای محبوب می توانید به مقاله “طرز تهیه باقلاقاتق گیلانی“مراجعه کنید.
27- طرز تهیه کوکوی اشپل از غذاهای گیلانی
طرز تهیه کوکوی اشپل را در ووبلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. استان گیلان با بیش از ۱۷۰ نوع غذای بومی و محلی به عنوان قطب خلاق غذا (از نظر تنوع) در یونسکو معرفی شده و توانسته است، ۱۰ نوع از غذاهای محلی خود را به ثبت جهانی برساند. این غذا از محبوب ترین غذاهای گیلانی است. برای تهیه این غذا می توانید به مقاله “طرز تهیه کوکوی اشپل” مراجعه کنید.
لینک های کوتاه کننده این مطلب:
https://tinyurl.com/Gilan-Local-Cuisine | http://cort.as/-RjTN
باسلام
ضمن سپاس از شما :
محبت می کنید یک یا چند کتاب خوب آشپزی غذاهای محلی گیلان برای علاقه مندان ، معرفی بفرمایید.
سلام، حتما
چقدر کامل و منحصر به فرد، ممنون از شما
خواهش می کنیم 🙂
این مقاله کامل ترین مقاله ای بود که در خصوص غذاهای محلی گیلان خوندم. مرسی
سلام، نظر لطف شماست
عالیی بود مث همیشه
با تشکر از لطف شما
بسیار عالی
سپاس گذاریم