- شیر: یک الی دو لیوان
- ماست: به میزان لازم
- ————————————-
1- با توجه به مقدار شیری که تهیه نموده اید (به ازای هر یک لیتر شیر، یک و نیم قاشق غذا خوری ماست ریخته شود.)، قابلمه ای مناسب تهیه کرده و سپس شیر را درون قابلمه سر ریز می کنیم و اجازه می دهیم شیر بر روی حرارت ملایم، آرام آرام گرم شود. هنگامی که شیر به نقطه جوش خود رسید، به مدت ده دقیقه آن را در این حالت قرار می دهیم تا کاملا بجوشد. (این کار باعث می شود که ماست سفت تر شود.)
2- سپس شیر را از قابلمه خارج می کنیم و آن را درون ظرف مورد نظری که از قبل آماده کرده ایم، به مدت ۴۰ دقیقه قرار می دهیم تا شیر به دمای محیط برسد. لازم به ذکر است که ظروف سفالی از بهترین و مناسب ترین ظروف در تهیه ماست خانگی است و باعث جذب آب اضافی و در نتیجه سفت تر شدن ماست خانگی شما می شود.
3- پس از رسیدن شیر به دمای محیط، ماست را به آن اضافه کرده و به طور کامل این دو ماده را همراه با هم، هم میزنیم تا زمانی که ماست شما درون شیر به طور کامل حل شود. سپس برای گرم ماندن ظرف می توانیم دور آن را با پارچه ای مناسب ببندیم. (توجه داشته باشید که درپوش ظرف را به طور کامل نبندید.) ظرف خود را به مدت ۵ الی ۶ ساعت بدون تکان دادن در گوشه ای قرار می دهیم. (جابه جا نمودن ظرف باعث آب انداختن ماست می شود.)
4- سپس ظرف را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال قرار می دهیم و سپس نوش جان می کنیم. شما عزیزان می توانید از فروشگاه اینترنتی گیلی شاپ کوزه سفالی مخصوص ماست را تهیه کنید و درون منزل اقدام به تهیه ماستی پکیده و محلی کنید تا از طعم بی نظیر آن غافل نشوید. این بود نگاهی به طرز تهیه ماست در ظرف سفالی ، امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده باشید، چنانچه سوالی دارید می توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
