طرز تهیه رب انار خانگی و شمالی را به همراه نکات بسیار ارزنده ای در بلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. رب انار یکی از چاشنی های فوق العاده خوشمزه و سنتی استان گیلان است که می توانید آن را بر روی انواع غذاها و خورشت های محلی بریزید و شاهد طعمی بی نظیر و به یاد ماندنی در غذایتان باشید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه رب انار خانگی و شمالی را به شیوه کاملا سنتی بیاموزید.



طرز تهیه رب انار


مواد لازم در طرز تهیه رب انار خانگی و شمالی:

  • انار تازه: ۸ کیلوگرم
  • آب: سه لیوان
  • یک عدد صافی
  • نمک: به میزان لازم

ابتدا انار ها را به طور کامل از قسمت پیه آن ها جدا می کنیم، به اصطلاح آن ها را دانه دانه می کنیم و درون ظرفی قرار می دهیم. سپس قابلمه ای بزرگ تهیه کنید و دانه های انار را به همراه آب بر روی حرارت بسیار بالا قرار دهید تا آب درون قابلمه، شروع به جوشیدن کند و در این حین شما باید حرارت را کم کنید و به وسیله گوشت کوب و یا ملاقه شروع به له نمودن دانه های انار می کنیم، این کار را تا زمانی انجام می دهیم که آب اکثر دانه های انار گرفته شده باشد.


رب انار خانگی و خوشمزه


سپس ظرفی مناسب انتخاب می کنیم و محتویات درون قابلمه را از روی یک صافی ریز رد می کنیم تا آب انار از دانه های انار به خوبی جدا شود و درون ظرف سرازیر شود، رنگ دانه ها به رنگ سفید است و این بدان معنی است که تمامی دانه ها به خوبی آب خود را از دست داده اند و آب آن ها تا حد ممکن گرفته شده است.

حال آب انار به دست آمده را درون قابلمه دیگری بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا به طور کامل غلیظ شود و مدام آن را هم بزنید تا رب انار شما ته نگیرد. دقت داشته باشید که رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد، بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب انار شما ته نگیرد زیرا در این صورت باعث از بین رفتن طعم و مزه رب می شود، در مراحل آخر کمی نمک به رب خودتان اضافه کنید تا باعث به تعویق انداختن کپک زدگی شود.


چند نکته بسیار مهم درباره تهیه رب انار خانگی:

  • برای تهیه انواع رب های خانگی از دیگ و یا قابلمه های بزرگ استفاده کنید تا در حین به جوش آمدن رب، مواد از درون ظرف شما به بیرون سرریز نشوند.
  • نمک را پس از غلیظ شدن و خنک شدن رب به آن اضافه کنید.
  • برای درک بهتر قوام رب انار می‌ توانید مقداری از آن را برای تست‌ نمودن درون ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. اگر ظرفتان را تکان دادید و رب انار به سختی حرکت نمود، یعنی قوام و غلظت رب شما مناسب است و می‌ توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  • هر چه مقدار انار‌ ها بیشتر باشد مسلما مدت زمان جوشیدن و آماده‌ شدن رب انار نیز طولانی‌ تر است.
  • هر چه‌ قدر به زمان پایانی پخت رب انار نزدیک‌ تر می‌شوید، رنگ رب انار شما تیره‌ تر خواهد شد.
  • تقریبا از هر ۱۰ کیلو انار، حدود ۲ کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه می توان تهیه نمود.
  • تا وقتی که رب انار شما کاملا سرد نشده است، آن را از دیگ به شیشه یا هر ظرف دیگری انتقال ندهید.

رب انار



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X