طرز استفاده از کوزه آب سفالی

طرز استفاده از کوزه آب سفالی

طرز استفاده از کوزه آب سفالی که یکی از رایج ترین و پرمصرف ترین ظروف سفالی استان گیلان است را در ووبلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. محصولات سفالی گیلان شامل: (گمج ، کوزه آب سفالی ، کوزه ماست ، تابه سفالی ، تنور سفالی و…) از دست ساخته های طبیعی، سنتی و قدیمی این منطقه محسوب می شوند که امروزه به دلیل سالم نبودن آب آشامیدنی، به استفاده از کوزه آب سفالی روی آورده ایم. برای تهیه و خرید این محصول می توانید به فروشگاه گیلی شاپ مراجعه کنید و محصول خود را پس از بررسی های لازم خریداری کنید.


در تعریف عامیانه و جامع، به ظروفی که توسط گل (ترجیحا گل رُس) ساخته می شوند ظروف سفالی گفته می شود و این هنر زیبا را هنر سفالگری می نامند. این ظروف دارای خاصیت های درمانی و طبیعی بسیاری می باشند که از نظر علمی نیز ثابت شده اند و استفاده نکردن از این ظروف سفالی تنها به دلیل عدم آشنایی و شناخت ما از خواص و اثرات مفید این دست ساخته های سفالی است. همچنین برای مشاهده سایر محصولات سفالی می توانید به دسته بندی “سفال” مراجعه کنید.

 

چطور می توانم عکس کوزه سفالی را ببینم؟

برای آن که شما بتوانید تصاویر بهتری را از کوزه سفالی داشته باشید می توانید به قسمت “کوزه” مراجعه کنید تا در آن جا با انواع کوزه سفالی آشنا شوید.


کوزه آب سفالی


کوزه آب سفالی استان گیلان


راهنمای طرز استفاده از کوزه آب سفالی | استفاده از کوزه برای اب

کوزه آب سفالی یکی از پرمصرف ترین ظروف سفالی در استان گیلان است. جذابیت این محصول گِلی به خنک کنندگی و تصفیه کنندگی طبیعی آن است، در روز های گرم و داغ تابستانی نوشیدن آبی گوارا و خوش طعم باعث می شود تا روحیه بهتری برای انجام امور و فعالیت های روزمره خود بگیریم و چه بسا این آب گوارا از درون کوزه های آب سفالی گیلی شاپ تهیه شده باشد.


لطفا بخوانید: طرز استفاده از کوزه ماست سفالی برای اولین بار | مرحله به مرحله + عکس


تنها کافی است مقداری آب را درو این ظروف سفالی بریزید و پس از قرار دادن آن در مکانی مناسب و نوشیدن آب به دست آمده، متوجه کیفیت و طعم بی نظیر آن خواهید شد. کارگاه های بسیاری در سطح استان گیلان مشغول به تولید محصولات سفالی هستند که در این بین، کارگاه سفالگری محبی یکی از بهترین و باکیفیت ترین کارگاه های تولید سفال و محصولات سفالی در استان گیلان است.


کوزه آب سفالی سایز کوچک


کوزه آب سفالی سایز کوچک


نحوه استفاده از آب کوزه به چه صورت است؟ نحوه تصفیه آب با کوزه سفالی

شما در ابتدا نیاز به کوزه آب سفالی دارید، سپس آب اشامیدنی خود را درون این محصول قرار می دهید و به مدت چند ساعت اجازه می دهید تا آب درون این محصول باقی بماند! جالب اینجاست که آبی از ظرف تراوش نخواهد کرد و تمامی املاح مضر درون خود ظرف تصفیه خواهد شد و می توانید از آن استفاده کنید. همان طور که مشاهده نمودید روش استفاده از کوزه سفالی آب بسیار ساده و آسان بود.


لطفا بخوانید: دانلود آهنگ گیلکی جانه گیلان + متن و ترجمه


آیا در مرحله ابتدایی نیازی به آب بندی کوزه سفالی است؟

خیر، شما تنها با یک شسشوی اولیه به خوبی می توانید از این محصول استفاده کنید و هیچ مشکلی برای شما به وجود نخواهد آمد و نیازی هم به آب بندی اولیه ندارد.

 

گیلی شاپ
دیدگاه کاربران 20 دیدگاه
  • امین 5 مرداد 1400 / 00:42

    سلام یه کوزه به رنگ قهوه ای کم رنگ دارم،چکار کنم که آب پس نده

    • گیلی شاپ 5 مرداد 1400 / 10:51

      سلام میزان آب پس دادن کوزه شما حداقل چقدر است؟

  • براتعلی سلطانی مشهد 18 تیر 1400 / 19:46

    سلام کوزه ما دوماهی هست با اینکه ترک نداره هنوز آب میده چه کار کنم اگه میشه با شماره – بهم جواب بدید ممنون میشم

    • گیلی شاپ 19 تیر 1400 / 11:26

      سلام کوزه همدانی هست یا گیلان؟ منظورمان این است که گل به کار رفته در محصول به رنگ سفید بوده یا نارنجی فرم هست؟

  • مجتبی 11 خرداد 1400 / 03:10

    سلام، آیا راهی وجود داره که بشه منفذهای بسته شده کوزه که توسط املاح آب صورت گرفته را باز کرد؟ چون که همین امر بعث شده دیگه آب رو خنک نکنه

    • گیلی شاپ 15 خرداد 1400 / 10:47

      سلام نه متاسفانه

    • ریحانه 16 تیر 1400 / 22:58

      سلام بله
      سنگ های ریز اندازه نخود مقداری بریزید در کوزه و محکم تکان دهید. و یا با اسکاج بیرون کوزه بکشید ولی روش اول بهتره

  • میریاسین بداقلو 24 آذر 1399 / 17:49

    سلام از شهرستان های تبریز مزاحم میشیم یه کوزه خریدیم همه جاش قطره قطره آب پس میده میخوایم آب قورا بریزیم توش آیا در طول شش ماه این کلا تخلیه میشه یل بعداز مدتی این نمها قط میشه

    • علیرضا تسلیمی 24 آذر 1399 / 21:28

      سلام، متوجه منظورتون از قورا نشدیم، شاید منظوراتون فورا بوده.
      .
      به هرحال کوزه های سفالی ای که نمک پس میده در واقع آب اون ها مناسب ترین آب برای نوشیدن می باشد چراکه به صورت کامل تصفیه شده و از نظر بهداشتی بسیار مناسب و ایده آل است.

  • علی 11 آبان 1399 / 21:33

    سلام وقتتون بخیر من ی کوزه خریدم ولی خیلی نم پس میده طوری که روی بدنه قطرات اب دیده میشه و باید زیر کوزه ی ظرفی بزارم که جایی خیس نشه میشه مشکلش حل کرد؟

    • علیرضا تسلیمی 11 آبان 1399 / 22:05

      سلام این مورد طبیعی هست و مشکلی وجود نداره، به دلیل تصفیه کامل آب هست و شما باید از آب داخل کوزه نوش جان کنید، موفق باشید.

      • رضا 30 آبان 1399 / 15:13

        اگه منظورتون کوزه لعاب داره خوب لعاب نشده بهتره بذارید حسابی خشک شه شاید کمتر شه

  • محمد مهدی رحمانی 5 آبان 1399 / 08:28

    سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم کوزه سفالی با استفاده معمولی چه مدت قابل استفاده است
    چون بعد از یک مدت منافذ آن مسدود شده و دیگر به خوبی خنکی به آب نمیدهد
    یک زمان حدودی مثلا 1 سال یا 6 ماه که ما بعد از استفاده باید کوزه را تعویض کنیم اگر ممکن است بفرمایید.
    با تشکر از سایت و مطالب مفیدتون

    • علیرضا تسلیمی 5 آبان 1399 / 19:35

      سلام محمد مهدی رحمانی عزیز
      عموما کوزه های سفالی در جنس های متفاوتی در بازار به فروش می رسند اما کوزه های سفالی گیلی شاپ از مرغوب ترین خاک کشور (خاک زرد رنگ گیلان) تهیه و آماده شده است. به همین دلیل دوام و کارکرد بسیار بالایی دارند.

  • بنيامين 27 مرداد 1399 / 14:30

    سلام خسته نباشيد
    يه كوزه خريدم چند وقته از همون روز اول اب پس ميداد الان كه دقت كردم ميبينم يه ترك ريز داره اين ترك رو چطور بگيرم ميشه از چسب اكواريوم استفاده كنم
    ممنون

    • علیرضا تسلیمی 27 مرداد 1399 / 14:33

      سلام، متاسفانه راهی براش نیست. با یکسری از موارد می تونید جلوی ترک رو بگیرید اما مجدد آب از ظرف سفالی شما خارج میشه. باتشکر

  • حمید 22 تیر 1399 / 00:53

    سلام بنده هفته پیش یه کوزه سفالی خریدم، یه چهار روز اول آب در اون کاملا خنک میشد اما الان خنک که نمیشه هیچ بعد از چند ساعت تازه گرم تر هم میشه

    • علیرضا تسلیمی 28 تیر 1399 / 17:37

      سلام کوزه هایی که معمولا از جنس خاک نامرغوب و نامناسبی باشند چنین مشکلاتی براشون به وجود میاد.

  • داود پالیزوان 28 اردیبهشت 1399 / 23:29

    سلام و عرض ادب کوزه سفالی بدون لعاب رو چطور برای پخت و پز آب بندی کنم ممنونم از شما

    • علیرضا تسلیمی 31 اردیبهشت 1399 / 23:47

      سلام، روش خاصی وجود نداره. بشورید و مصرف کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *