امروز قصد داریم راهنمای قدم به قدم طرز تهیه کوکوی اشپل گیلانی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا با این غذای بسیار خوشمزه و شب عید ما گیلانی ها آشنا شوید. استان گیلان با بیش از ۱۷۰ نوع غذای بومی و محلی به عنوان قطب خلاق غذا (از نظر تنوع) در یونسکو معرفی شده و توانسته است، ۱۰ نوع از غذاهای محلی خود را به ثبت جهانی برساند.
در این آموزش به بررسی طرز تهیه کوکوی اشپل گیلانی خواهیم پرداخت تا پس از آن بتوانید به راحتی این خوراک بسیار خوشمزه و پرطرفدار استان گیلان را در منزل تهیه کنید. اگر عاشق غذاهای سنتی و محلی گیلان هستید می توانید در بخش “غذاهای محلی گیلان” انواع دستور پحت غذاها را مشاهده کنید.
♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه آش ترش گیلان | راهنمای قدم به قدم + عکس و فیلم ♥♥
کوکو سبزی با اشپل ماهی
مواد لازم در طرز تهیه کوکوی اشپل گیلانی – کوکو سبزی با اشپل ماهی
- تخم مرغ: 4 عدد
- اِشپل ماهی: ۳ عدد
- سیر: ۴ حبه
- سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- سبزی (تره- جعفری- شوید- نعنا): نیم کیلو
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی | راهنمای قدم به قدم ♥♥
طرز کوکوی اشپل ماهی گیلانی با استفاده از تکنیک های شمالی
ابتدا سیب زمینی ها را به همراه سبزی های پاک شده، پیاز و سیر درون مخلوط کن می ریزیم، تا تمام مواد به طور کامل باهم ترکیب شوند، سپس نوبت به اضافه کردن اشپل ماهی (همان تخم های ماهی خاویار) می رسد. پس از آنکه تمام مواد در مخلوط کن باهم ترکیب شدند، آن ها را خارج می کنیم و درون قابلمه مناسبی قرار می دهیم. سپس تخم مرغ ها را می شکنیم و به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه درون قابلمه می ریزیم.
در این زمان، تابه ای مناسب فراهم می کنیم و آن را بر روی حرارت ملایمی قرار می دهیم تا بر روی حرارت کمی داغ شود. حال تمام خمیر به دست آمده را درون تابه قرار می دهیم تا مواد درون تابه (خمیر به دست آمده) بر روی حرارت ملایم، آرام آرام بپزد. هنگامی که یک سمت کوکو کاملا پخته شد، آن را برش می زنیم و بر می گردانیم تا روی دیگر آن نیز پخته شود، غذای شما آماده است.
(زمان لازم برای پخت این کوکو، حدود چهل دقیقه است.) این بود نگاهی به طرز تهیه کوکوی اشپل گیلانی ، امیدواریم از طرز تهیه این غذای سنتی نهایت استفاده و لذت را برده باشید. چنانچه در منزل به تهیه این غذا پرداختید، خوشحال می شویم نظر خودتان را در زیر همین پست برای ما بگذارید.
البته توجه داشته باشید که برخی از دوستان در خصوص طرز تهیه کوکوی اشپل ماهی قزل الا سوالاتی از ما می پرسند که در جواب به سوال این عزیزان باید بگوییم که شما شیوه پخت هیچ تفاوتی با این دستور ندارد!
♥♥ لطفا بخوانید: راهنمای قدم به قدم طرز تهیه خورشت فسنجان شمالی ♥♥
طرز تهیه کوکوی اشپل ماهی قزل الا
8 نکته شگفت انگیز در طرز تهیه کوکی اشپل گیلانی :
1- باید توجه داشته باشید که در طرز تهیه این غذا، تمامی مواد باید به خوبی با هم مخلوط شوند تا کوکو بوی زهم نگیرد.
2- در ابتدا مقداری روغن در ماهیتابه بریزید تا کمی داغ شود.
3- تمامی مواد را پس از داعی روغن درون ماهیتابه بریزید، زیر شعله را کم کنید و درب آن را بگذارید تا کوکوی ما به آرامی پخته و سرخ شود.
4- به روش فوق اجازه دهید تا طرف دوم آن نیز پس از سرخ شدن طرف اول، به آرامی پخته و سرخ شود.
5- از ماهیتابه ای استفاده کنید که زیاد بزرگ نباشد تا وقتی مواد را در آن می ریزید چند سانت ضخامت داشته باشد.
7- در صورت تمایل میتوانید کوکو را به صورت قاشقی هم سرخ کنید ولی مزه این کوکو به ضخامت آن است.
8- در صورت تمایل می توانید مقدار سبزی را کمتر یا بیشتر کنید.
9- از اشپل هر نوع ماهی ای می توانید استفاده کنید. به خصوص اشپل ماهی قزل آلا که طعم و مزه بسیار فوق العاده ای را به کوکوی شما می بخشد.