اگر به دنبال طرز تهیه نان کشتا هستید، ما به شما عزیزان خواندن این مطلب از سری مقالات ووبلاگ گیلی شاپ را پیشنهاد می کنیم. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نان کشتا گیلان به همراه نکات آموزشی و حرفه پخت این نان محلی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا بتوانید شما هم در منزل اقدام به پخت و تهیه این نان سنتی و محلی کنید. نان کشتا یا نان خلفه از محبوب ترین و خوشمزه ترین نان های محلی و سنتی استان گیلان است که همواره به دلیل طعم بی نظیر آن مورد توجه همگان قرار گرفته است. لازم به ذکر است که در تهیه این نان محلی از کدو حلوایی، تخم خرفه یا شنبلیله و… استفاده می شود.
مواد لازم در طرز تهیه نان کشتا گیلان:
- شکر: یک پیمانه
-
کدو حلوایی (پخته شده): یک عدد
- آرد (مخلوط آرد برنج و گندم): ۷ پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- شکر: یک پیمانه
طرز تهیه نان کشتا به شیوه ای کاملا سنتی و محلی:
ابتدا کدو حلوایی را به قطعات مکعبی و نسبتا بزرگ خرد کنید و درون قابلمه ای به همراه نصف فنجان آب قرار دهید تا بپزد، سپس با قاشق محتویات کدو را از پوشت آن جدا می کنیم و درون ظرفی مناسب قرار می دهیم. به کمک گوشت کوب کدو را به خوبی له می کنیم، تخم شنبلیله سابیده شده، نمک، شکر و در صورت لزوم، مقدار کمی آب به خمیرتان اضافه کنید تا به خوبی عمل بیاید. خمیر به دست آمده را به خوبی ورز دهید و آن را در هوای اتاق به مدت 2 ساعت قرار دهید تا استراحت کند.
سپس خمیر خود را بردارید و به گلوله های کوچکی تبدیل کنید، تابه سفالی خود را به صورت وارونه بر روی گاز قرار دهید تا داغ شود، اگر تابه سفالی در اختیار ندارید، می توانید به آسانی آن را از فروشگاه گیلی شاپ تهیه کنید، خمیر را بر روی سطحی صاف که زیر آن آرد ریخته شده است قرار دهید و با ضربات پیاپی و کف دست با وردنه آن را به شکل دایره پهن کنید و آن را بر روی تابه سفالی خود قرار دهید. بهتر است سر پوشی را چند لحظه روی نان قرار دهید و بردارید تا کمی بخار کند، این عمل باعث پختن بهتر نان می شود.