طرز تهیه نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی

طرز تهیه نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی

از آن جایی که امروزه همه افراد در حال دسته و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا هستند، پخت نان در منزل بسیار افزایش یافته است، از این رو در این بخش از گییل شاپ قصد داریم به طرز تهیه نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی بپردازیم. همان طور که می دانید نام لواش یکی از نان های بسیار پرمصرف و منحصر به فرد میان ایرانیان است که گیلی شاپ به شما آموزش می دهد چطور بتوانید در کمترین زمان ممکن، در خانه اقدام به تهیه و طبخ نان لواش کنید. با ما همراه باشید.

 

آموزش طرز تهیه نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی

برای آن که بتوانید در منزل به سادگی نان لواش تهیه کنید در ابتدا باید یک ساج ، وردنه چوبی و همچنین یک تخته گوشت به عنوان ابزار کار آماده کنید. اصلا نگران نباشید ما در گیلی شاپ تمامی این محصولات را با قیمت و کیفیتی بسیار مناسب به دست شما مصرف کنندگان عزیز خواهیم رسانید. در سوی دوم شما باید مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی را آماده سازی کنید اما چطور؟

 

مواد لازم در طرز تهیه نان لواش خانگی

آرد نانوایی ۸۰۰ گرم
شکر ۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه قوری ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق سوپخوری
شیر ولرم ۲ پیمانه
روغن مایع ۱ پیمانه
آب ولرم ۱ پیمانه

توجه داشته باشید که این مواد برای تهیه 25 عدد نان لواش خانگی کاملا مناسب است.

دستور پخت نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی

برای آن که بتوانید در منزل به سادگی اقدام به تهیه و طبخ نان لواش کنید باید 9 مرحله را پشت سر بگذارید اما این مراحل به چه صورت هستند و شما چگونه می توانید قدم به قدم این مراحل را طی کنید؟

1- در مرحله ابتدایی سعی کنید خمیر مایه را به همراه شکر و نصف پیمانه آب ولرم در یک ظرف مناسب قرار دهید و تمامی مواد را نیز با هم ترکیب کنید، زمانی که به خوبی مواد را با هم مخلوط نمودید، درب ظرف را بسته و آن را در یک جای گرم و مناسب قرار دهید و سپس پس از 20 دقیقه مجدد به سراغ خمیر مایه بروید! هنگامی که بر روی خمیر شما حباب به وجود آمده باشد این بدان معناست که خمیر شما آماده پخت می باشد.

 

2- در این مرحله شما یک ظرف به نسبت بزرگ و گود را انتخاب کنید و شیر را به همراه روغن مایع، باقیمانده آب ولرم، بکینگ پودر و نصف آرد درون آن قرار دهید. در نهایت نیز خمیر مایه ای که در مرحله 1 آماده ساخته اید را به آن اضافه کنید و کل مخلوط را نیز به خوبی هم بزنید.

 

3- در این مرحله از طرز تهیه نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی نیاز است شما آرد را بر روی مخلوط مرحله دو ریخته تا مخلوط شما کمی سفت و چسبنده شود.

 

4- حال که در این مرحله خمیر شما به خوبی آماده شد نوبت به آن رسیده است تا آن را به درون ظرفی به اندازه دو برابر خمیر، اضافه کنید و روی آن را نیز با سلفون و حوله و پارچه به خوبی همپوشانی کنید و در نهایت آن را بر روی یک منطقه گرم قرار دهید تا خمیر به خوبی به عمل بیاید.

 

5- حال پس از مدت 1 ساعت از قرار دادن خمیر در جای گرم، به آن سر بزنید! تمامی محافظ ها را برداشته و انگشت اشاره خودتان را تا نصفه درون خمیر فرو کنید تا یک حفره و یا سوراخ در خمیر ایجاد شود. اگر جای انگشتمان بلافاصله پر نشد یعنی خمیر اماده شده است.

 

6- حالا خمیر را روی یک سطح صاف کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود. در ادامه خمیر را ب چونه های صد گرمی تبدیل می کنیم و روی یک سطح صاف که قبل آرد پاشی کرده ایم با کمی فاصله می چینیم تا وقتی استراحت کردن به هم نچسبند.

 

7- پس از اینکه تمام خمیر را چونه گرفتیم یک دستمال تمیز و سبک روی چونه ها می اندازیم و اجازه می دهیم چونه ها به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنند. پس از گذشت این زمان از اولین خمیری که چونه گرفتیم باید شروع کنیم.

 

8- ابتدا یک تابه جادار یا ساج مخصوص نان را روی حرارت قرار می دهیم تا خوب داغ شود سپس خمیر را با ورنده باز می کنیم و روش با چنگال طرح می زنیم و می اندازیم داخل تابه ( یا روی ساج ) تا حباب بزند. وقتی نان حباب زد خیلی سریع برش می گردانیم تا سمت دیگر نان هم رنگ بگیرد.

 

9-به هیچ وجه نان ها رو با شعله کم نپزید چون علاوه بر اینکه خیلی طول می کشه تا نان ها بپزند، در پایان کار نان های شما خشک می شوند. پس از اینکه نان ها پخت سریع داخل یک پارچه تمیز قرار دهید تا نان ها نرم بمانند.

این بود طرز تهیه نان لواش خانگی بر روی ساج سفالی | امیدوارم از این آموزش نهایت لذت و استفاده را برده باشید.

Rate this post
گیلی شاپ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *