طرز تهیه سیر واویج گیلانی یا سیر قلیه که یکی از غذاهای محلی و پرطرفدار استان گیلان است را در وبلاگ گیلی شاپ دنبال کنید، در تهیه این غذای محلی بسیار خوشمزه از مرغ یا اردک محلی، برگ سیر تاره، لپه، تخم مرغ و… استفاده می کنند. ماده اصلی و طعم دهنده به این غذای محلی برگ سیر است. در این مطلب قصد داریم دستور پخت سیر قلیه (سیر واویج) را مورد بررسی قرار دهیم، لطفا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای محلی استان گیلان را به طور کامل فرا بگیرید.
مواد لازم در طرز تهیه سیر واویج گیلانی :
- مرغ یا اردک محلی: یک عدد (ولی نه به طور کامل، بلکه قسمتی از آن را به دلخواه انتخاب می کنیم.)
- برگ سیر تازه: سه الی پنج عدد
- تخم مرغ: چهار عدد
- لپه: یک و نیم پیمانه
- پیاز متوسط: یک عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
مراحل تهیه سیر واویج گیلانی :
ابتدا تابه ای مناسب تهیه کنید، سپس برگ های سیر را پس از شست و شوی کامل به وسیله چاقو از وسط به تکه های مساوی خرد کنید و درون تابه کمی تفت دهید. سپس پیاز خلالی شده، نمک، فلفل، زردچوبه و لپه را درون تابه اضافه کنید و اجازه دهید تمامی مواد همراه باهم کمی تفت بخورند. گوشت مرغ یا اردک را به اندازه های کوچک خرد کنید و پس از خارج نمودن استخوان ها، آن ها را در تابه ای جداگانه سرخ کنید، در این زمان پس از مدتی مخلوط سیر و لپه را درون تابه ریخته و کمی تفت می دهیم.
حال ظرفی مناسب و نسبتا بزرگ فراهم کنید و تمامی مواد را به همراه مقداری آب از تابه به درون ظرف منتقل کنید. زمانی که نصف آب درون ظرف بر اثر حرارت بخار شد، می توانیم تخم مرغ ها را شکسته و پس از هم زدن به مدت ده دقیقه درون ظرف قرار دهید تا کاملا پخته شود. غذای شما آماده است.