در این مقاله همراه ما باشید تا طرز تهیه رب انار خانگی و خوشمزه استان گیلان را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا زین پس بتوانید این چاشنی خوشمزه و فوق العاده را در منزل به راحتی تهیه کنید. چنانچه فرصت و وقت کافی برای تهیه رب انار در منزل را ندارید، می توانید با مراجعه به قسمت فروشگاه گیلی شاپ، این محصول بی نظیر را خریداری کنید. رب انار در واقع آب اناری می باشد که پس از جوشاندن به صورت کاملا بهداشتی غلیظ شده و به عنوان چاشنی در اکثر غذا ها به خصوص در خورشت فسنجان و اکبر جوجه می توانید از آن استفاده کنید.
طرز تهیه رب انار سنتی با استفاده از آب انار:
1- اگر می خواهید رب انار خانگی تهیه کنید، ابتدا باید انار ها را به خوبی بشوئید و آن ها را از وسط نصف کنید.
2- دستگاه آب گیری میوه جات را برداشته و دانه های انار را درون آن بیاندازید تا به خوبی له شوند و آب انار استخراج شود. (اگر آب انار گیر دستی ندارید میتوانید از آبمیوهگیری یا غذاساز استفاده کرده و بعد آب انار را از صافی عبور دهید تا صاف و شفاف شود.)
3- هنگامی که اب انار ها را به خوبی گرفتید، نوبت به آن رسیده است که آن ها را از صافی عبور دهید.
4- سپس آن ها را درون یک دیگ یا قابلمه بزرگ بریزید و اجازه دهید بر روی حرارت شعله، به جوش بیایند.
5- هنگامی که آب انار به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید و مراقب باشید تا ته نگیرد و نسوزد و هر چند دقیقه یک بار، آن را هم بزنید.
6- مدت زمان حرارت دادن آب انار به قدری است که کمکم به غلظت رسیده و شبیه رب های حاضری شود. مثلا برای حدود 40 کیلو انار، شاید لازم باشد یک روز کامل آب آن را بجوشانید.
نکته: تقریبا از هر 10 کیلو انار، حدود 2 کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه تهیه میشود.
طرز تهیه رب انار خانگی :
- برای تهیه رب خانگی، ابتدا انارها را شسته و سر و ته آنها را با چاقو جدا کرده و انارها را از وسط دو قسمت کنید.
- سپس انارها را از قسمت دانه، کف دست بگیرید و با استفاده از یک وسیله سنگین مثل گوشتکوب یا پشت قاشق، به پوست انارها ضربه بزیند تا انارها دانه شوند و فقط پوست آنها باقی بماند.
- سعی کنید تمام دانههای انار داخل ظرف ریخته شود و چیزی هدر نرود.
- دانههای خراب و زایدات را از داخل ظرف خارج کنید زیرا در غیر اینصورت، طعم رب شما را خراب خواهند کرد.
- دانهها را فقط یک مرتبه شستشو دهید.
- پس از این مرحله، دانههای تمیز را داخل قابلمه ریخته و روی آنها مقدار 2 الی 3 لیوان آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا کمی بپزد و آب انداخته و نرم شوند.
- حالا یک سبد آبکش بزرگ برداشته و آن را روی یک قابلمه با سایز مناسب قرار دهید به طوری که سبد کاملا دهانه قابلمه را بپوشاند.
- انارهای پختهشده را داخل سبد بریزید تا آب انار از تفالهها جدا شود.
- سپس با دست یا پشت یک قاشق، دانهها را به کف سبد آبکش بسایید و کمی با دست فشار دهید تا فقط تفاله و هسته دانهها باقی بماند.
- آب انار به دست آمده را داخل قابلمه بزرگ و جاداری ریخنه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- در حین جوشیدن آب انار، کف روی آن را جمع کنید.
- آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود.
- جوشاندن آب انار باید تاحدی ادامه پیدا کند که آب انار به غلظتی مشابه غلظت عسل برسد.
- بعد از حدود 5-6 ساعت، رنگ آب انار تغییر کرده و شروع به قلقل زدن میکند و حبابهای آن به بیرون از قابلمه پرتاب میشوند که این یعنی آب انار شما در حال تبدیلشدن به رب است و دارد به غلظت میرسد.
- در این مرحله دیگر از پای دیگ تکان نخورید و مرتب رب را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
- مواظب باشید که حبابهای رب به سر و صورتتان نپاشد و نسوزید.
- وقتی رب انار به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کمی خنک شود.
- حالا به آن نمک اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
رب انار آمادهشده را داخل شیشههای کوچک تمیز و خشک بریزید. رب اناری که به روش دوم تهیه میشود، به دلیل استفاده از دانه انار غلیظتر و گوشتیتر است.