خورش نازخاتون گیلانی از غذاهای بسیار لذیذ و دلچسب استان گیلان بوده و به دلیل ترکیبات خاصی که در این غذا به کار رفته است از طعم و کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم به آموزش طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی بپردازیم، با وبلاگ گیلی شاپ همراه باشید تا شما را از اصولی ترین و سنتی ترین نحوه پخت این غذای محلی آشنا سازیم.
مواد لازم در طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی
بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو
گوشت بدون استخوان: 800 گرم
نعنا و جعفری و کمی اسفناج: 500 گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
پیاز: یک عدد
آبغوره: یک فنجان
روغن: به میزان
مراحل تهیه این خورش سنتی و محلی گیلان
ابتدا قابلمه ای مناسب فراهم کنید، پیاز ها را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه تکه های گوشت درون قابلمه تفت می دهیم و پس از گذشت چند دقیقه، به میزان سه لیوان آب بر روی مواد داخلی قابلمه اضافه می کنیم. در تابه ای جداگانه سبزی ها را به صورت کاملا بهداشتی و زیر خرد می کنیم و پس از سرخ کردن آن ها، گوشت پخته شده را به همراه کمی نمک، فلفل و آبغوره به محتویات تابه اضافه می کنیم و با کم نمودن حرارت شعله، اجازه می دهیم تا آب خورشت تبخیر شود و به اصطلاح خورشت ما جا بیافتد.
لازم به ذکر است که در تهیه و طبخ این خورشت می توانید از گمج سفالی نیز استفاده کنید زیرا استفاده از این دیگ مخصوص تاثیر به سزایی در بالابردن کیفیت و طعم غذای شما خواهد داشت.
بادمجان ها را با حرارت ملایم، در تابه ای جداگانه سرخ کنید تا به صورت مغز پخت در بیایند و سپس آن ها را بر روی خورشت قرار دهید تا کمی از عطر و طعم خورشت نیز به بافت درونی بادمجان نفوذ کند و پس از پخت کامل، می توانید آن ها را در اطراف سینی و یا دیس بزرگی بچینید و به همراه مواد تهیه شده و همچنین پلو نوش جان کنید.
جمع بندی:
در این مقاله به معرفی و بررسی طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی پرداختیم و شما را با فنون آشپزی آن آشنا ساختیم. لطفا اگر تجربه ای در تهیه و طبخ این غذای محلی دارید، با ما در بخش نظرات که در زیر همین پست قرار گرفته است، در میان بگذارید.
مطالب مرتبط:
- کلبه وحشت انزلی | مخوف ترین کلبه استان گیلان – شایعه یا واقعیت؟
- طرز تهیه سیر ترشی شمالی ۷ ساله + نکات کاربردی
- آبشار لونک | زیباترین آبشار استان گیلان
- شهرستان آستارا | مرزی ترین شهرستان استان گیلان
- لیلاکوه |منطقه ای زیبا و ییلاقی در استان گیلان