ترمیم ظروف چینی لب پر شده (ترک خورده) به چه صورت است؟

ترمیم ظروف چینی لب پر شده (ترک خورده)

 

ظروف چینی یکی از پرمصرف ترین ظروفی هستند که اکثر خانواده های ایرانی از آن به جهت سرو و پذیرایی انواع غذا، شیرینی و… استفاده می کنند اما این نوع از ظروف به شدت قابلیت شکست دارند و در صورت برخورد با جسمی سخت می توانند دچار شکستکی شوند اما یکی از اصلی ترین سوالاتی که از مجموعه گیلی شاپ در این زمینه پرسیده می شود، این است که آیا ترمیم ظروف چینی لب پر شده امکان پذیر است یا خیر؟ اگر پاسخ بله است با استفاده از چه فرایند هایی می توان عملیات چسباندن ظروف سفالی را به بهترین شکل ممکن انجام داد؟ در این قسمت با گیلی شاپ همراه باشید تا با استفاده از روش های بسیار مناسب، به شما آموزش دهیم که چطور می توانید اقدام به چسباندن و ترمیم ظروف چینی لب پرشده کنید.

 

روش ترمیم ظروف چینی ای که ترک خرده اند به چه صورت است؟

در برخی از موارد ظروف چینی شما به صورت کامل شکسته نمی شوند بلکه ترک می خورند! در این قسمت ابتدا می خواهیم به معرفی و بررسی نحوه رفع ترک در ظروف چینی بپردازیم و در نهایت روش های ترمیم این نوع از ظروف شکسته شده را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. نکته قابل توجه ای که در این بخش وجود دارد، این است که ظروف چینی شما با استفاده از شیر به راحتی ترمیم می شوند! در واقع شیر می تواند ترک را از روی ظروف چینی به صورت کاملا طبیعی از بین ببرد اما چطور؟

اگر ظروف چینی شما ترک دیده باشید شما با استفاده از شیر می توانید به صورت کامل این ترک را از بین ببرید! شیر خاصیتی دارد که می تواند با رسوب گذاری در ظروف چینی شما نفوذ کند و ترک را برای همیشه از بین ببرد. برای این کار تنها کافی است دیگ و یا قابلمه ای مناسب را پر از شیر کنید و ظرف چینی ترک خورده خود را درون آن قرار دهید! سپس اجازه دهید ظرف به مدت 45 دقیقه الی 1 ساعت درون قابلمه به خوبی جوش بخورد. در نهایت خواهید دید که ترک های سطحی (نه عمیق) ظروف چینی شما از بین رفته اند.

 

نحوه تعمیر ظروف چینی شکسته شده به چه صورت است؟

پس از ترک خوردگی شامل شکسته شدن ظروف چینی هستیم! در این مواقع ظرف چینی شما به صورت کامل شکسته شده است، آیا در این صورت نیز باز می توان ترک شکستگی آن ها را برطرف نمود و یا باید آن را به سطل زباله بیاندازیم؟ خبر خوش برای شما این است که بله، می توان با استفاده از روش هایی که در ادامه به معرفی و بررسی آن ها می پردازم، به ترمیم ظروف چینی لب پر شده و یا شکسته شده پرداخت اما چطور؟ برای این منظور باید الزامات زیر را فراهم کنید و در 5 قدم اقدام به تعمیر ظروف چینی شکسته شده خود کنید.

•    موم عسل (یا هر موم دیگری و حتی پارافین شمع سازی)
•    اسلحه گرمایی (برای گرما دادن) یا وسایل گرمایشی ساده مثل اجاق گاز
•    چسب دوقلو یا هر چسب دیگری که به اندازه کافی قوی است.
•    بکینگ پودر یا جوش شیرین

 

مرحله اول: چسباندن اولیه قطعات به صورت کاملا دقیق و منطبق بر روی هم

این مرحله که دقیقا از مراحل ابتدایی کار می باشد، بسیار بسیار مهم است چراکه نیازا به صبر و حوصله بسیار زیادی دارد تا بتوانید انواع قطعات را با بالاترین کیفیت ممکن در کنار بکدیگر جمع آوری کنید. پس از جمع آوری تکه های شکسته شده باید موارد زیر را به خوبی رعایت کنید:

1.    اطمینان حاصل کنید که قطعات شکسته و جای شکستگی‌ها تمیز است.
2.    یک تکه موم عسل یا موم‌های دیگر (به انتخاب شما) بردارید و با حرارت دست یا اسلحه گرمایی آنرا گرم کنید تا شکل بگیرد.
3.    بزرگترین قطعه شکسته شده را انتخاب کرده و بقیه اجزا شکسته شده را مانند پازل به آن بچسبانید.
4.    سپس دور تا دور قطعه بزرگ تشکیل شده و بدنه ظرف را به وسیله خلال دندان چسب بزنید.
5.    یک تکه موم را به پشت قطعه بچسبانید تا در جا به جایی قطعه و قرار دادن آن در سر جایش کمکتان کند.
6.    قطعه را دقیقاً در جای شکسته شده قرار دهید و صبر کنید تا چسب خشک شود.

 

مرحله دوم: اگر قطعه ای باقی مانده است، آن را بچسبانید.

در این مرحله باید سایر قطعه های دیگر را در کنار یکدیگر قرار دهید تا بتوانید فریند چسباندن را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. تصور کنید که هرچه میزان شکستگی قطعات بیشتر باشد شما می توانید قطعات بزرگ تر را به هم دیگر بهتر بچسبانید اما در غیر این صورت ممکن است این فرایند کمی سخت و طاقت فرسا باشد. حال می توانید موم را بردارید و به سادگی به پشت هر بخش بچسبانید تا فرایند چسباندن تکه ها به هم شروع شود.

 

مرحله سوم: حفره های موجود بر روی ظروف چینی خود را بپوشانید.

در این مرحله از ترمیم ظروف چینی لب پر شده (ترک خورده) ممکن است شکسته شدن چینی باعث به وجود آمدن بخش های لب پر شده و یا حفره های خالی ای باشد که آن ها را نیز می توانید با استفاده از موارد زیر، به راحتی ترمیم کنید.

  1. مقدار کمی جوش شیرین یا بکینگ پودر را به چسب اضافه کرده و هم بزنید تا خمیری تشکیل شود.
  2. خمیر را با استفاده از خلال دندان یا وسایلی از این قبیل به داخل حفره‌ها وارد کنید.
  3. چند ثانیه صبر کنید تا چسب اندکی خشک شود. سپس می‌توانید با استفاده از یک جسم صاف مانند کارت، چسب را به حفره‌ها هم تراز کنید؛‌ به طوری که مشخص نباشد.
  4. در صورتی که خمیر هنوز هم خیلی چسبناک است، مقداری بکینگ پودر یا جوش شیرین روی آن بپاشید.

 

مرحله چهارم: موم را بردارید.

بسته به این که شما از چه چسبی و در چه شرایطی از آن استفاده می کنید خشک شدن چسب می تواند زمان زیادی را از شما بگیرد. از این رو پس از اتمام روند خشک شدن چسب می توانید موم را از درون ظروف چینی خود خارج کنید. برای این کار توصیه می کنیم حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید.

1.    با استفاده از اسلحه حرارتی یا وسایلی از این قبیل، موم را ذوب کنید.
2.    یک ظرف دیگر آورده و موم ذوب شده را روی آن بریزید.
3.    اگر از پارافین به عنوان موم استفاده کرده‌اید می‌توانید موم ذوب شده را داخل یک قالب ریخته و شمع خانگی درست کنید.

 

مرحله پنجم: استفاده از ظروف چینی تعمیر شده | ترمیم ظروف چینی لب پر شده (ترک خورده)

تبریک می گوییم! شما با موفقیت توانستید به تعمیر ظروف چینی شکسته شده خود بپردازید. حالب نوبت آن رسیده است تا با احتیاط بیشتر از آن استفاده کنید. اگر سوالی در این خصوص دارید می توانید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

 

گیلی شاپ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *