انواع برنج در گیلان

انواع برنج در گیلان

انواع برنج در گیلان را به همراه روش صحیح و اصولی پخت آن را در ووبلاگ گیلی شاپ دنبال کنید.برنج یکی از مهم ترین اعضای خانواده غلات است که به عنوان مهم ترین وعده غذایی نیمی از جمعیت جهان محسوب می شود. برنج های ایرانی همواره به دلیل عطر و ویژگی های خاصی که دارند مورد توجه همگان قرار گرفته اند. برنج های تولید شده در استان گیلان از شالیزار های مناطق اطراف شهرستان های صومعه سرا، فومن، تالش، لاهیجان، رودسر و… به کشت شده و روانه بازار می شوند.


آشنایی با انواع برنج در گیلان :

  • برنج هاشمی
  • برنج علی کاظمی
  • برنج دودی
  • برنج نیم دانه

برنج هاشمی چیست؟

برنج هاشمی از خوش عطر ترین و با کیفیت ترین برنج های تولید شده در استان گیلان است که به دستان زحمت کش و توانمند کشاورز گیلانی به نام یوسف هاشمی کشف شده و به تولید انبوه رسیده است، این نوع برنج از برنج های قد بلند استان گیلان به حساب می آید. (یعنی ساقه و خوشه آن بلندتر از برنج های دیگر است.) زمانی که خوشه برنج هاشمی را در کنار خوشه های برنج های هم ردیف خود همچون برنج علی کاظمی قرار می دهید، متوجه طول بیشتر آن خواهید شد و این به دلیل وجود شلتوک هایی است که در طول خوشه برنج قرار گرفته اند که باعث می شوند قد برنج بلندتر به نظر برسد.


آشنایی با انواع برنج های تولید شده در استان گیلان
انواع برنج در گیلان

برنج علی کاظمی چیست؟

پس از برنج هاشمی برنج علی کاظمی از خوش پخت ترین برنج تولید شده در استان گیلان به شمار می آید، که در مقایسه با برنج هاشمی از طول و قد کمتری برخوردار است. این برنج توسط آقای علی کاظمی کشاورز پرتلاش گیلانی در سال ۱۳۶۷ کشف و در سال ۱۳۹۵ در جهاد کشاورزی به ثبت رسیده است.


آشنایی با انواع برنج های تولید شده در استان گیلان


برنج دودی چیست؟

مواد غذایی دودی مانند برنج دودی یا ماهی دودی جزء آن دسته از خوراکی‌ هایی هستند که شاید امروزه مردم از سر تفنن، هر از چند گاهی به سراغ آنها می‌روند اما در گذشته از دودی کردن محصولات غذایی برای نگهداری هرچه بهتر آن ها بهره می بردند، در واقع دود بیش از دو هزار نوع ماده شیمیایی دارد و باعث ضد عفونی ‌شدن خوراکی‌ ها می‌ شود.


آشنایی با انواع برنج های تولید شده در استان گیلان


برنج نیم دانه چیست؟

پس از برداشت برنج و بردن آن به کارخانه شالیکوبی، مرحله جدا کردن شلتوک و سپس سفید کردن برنج اتفاق می افتد. برنج پس از پوست گیری وارد دستگاه مخصوصی می شود که دارای یک کاردک برای سایش و سفید کردن برنج است، در حین سایش برخی از دانه های برنج که از مقاومت کمتری برخوردار هستند دچار شکستگی می شوند. در مرحله بعد، این دانه های شکسته شده توسط الک از برنج های دیگر جدا می شوند و داخل کیسه های جدایی به عنوان برنج نیم دانه بسته بندی شده و روانه بازار می شوند. از نظر طعم و بو برنج نیم دانه فرقی با برنج اصلی خود، که از آن به دست آمده ندارند ،یعنی اگر نیم دانه از برنج مرغوبی بوده، تمامی خواص برنج مرغوب و درجه یک را خواهد داشت.


آشنایی با انواع برنج های تولید شده در استان گیلان


جمع بندی:

در این مقاله توانستیم انواع برنج در گیلان را برای شما عزیزان معرفی کنیم تا زین پس بتوانید برنج های محبوب و خوش طعم استان گیلان را بشناسید و با آگاهی کامل اقدام به خرید انواع آن ها نمایید. اگر تجربه ای در شناخت برنج دارید، خوشحال می شویم تا آن را برای ما و سایر کاربران در زیر همین پست قرار دهید.


 

گیلی شاپ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *