طرز تهیه کلوچه فومن گیلان

طرز تهیه کلوچه فومن به روش کاملا سنتی و اصیل گیلان را در بلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. کلوچه فومن از معروف ترین و لذیذ ترین سوغات خوراکی گیلان نامیده می شود که همواره طعم خانگی آن به مراتب بهتر و لذت بخش تر از طعم آماده و شرکتی آن می باشد. این نوع شیرینی به دلیل نوع پخت، شکل و مزه خوشمزه آن همواره مورد توجه علاقمندان بسیاری قرار گرفته است و در کنار سایر جاذبه های شهر فومن نقش موثری در جذب گردشگر دارد.


کلوچه فومن


مواد لازم در طرز تهیه کلوچه فومن :

  • آرد سفید: یک کیلو
  • بیکینگ پودر: یک قاشق غذا خوری
  • زرده تخم مرغ: ۴ عدد
  • کره : ۱۲۰ گرم
  • شیر : ۲ پیمانه
  • کنجد و نمک: به میزان لازم

مواد لازم در قسمت میانی کلوچه سنتی و محبوب استان گیلان:

  • کره: دو قاشق غذا خوری
  • آرد سفید: دو قاشق غذا خوری
  • پودر گردو: دو قاشق غذا خوری
  • جوزهندی رنده شده: یک عدد
  • دارچین: یک قاشق مربا خوری
  • شکر: چهار قاشق غذا خوری

طرز تهیه کلوچه فومن به روش سنتی  و خانگی:

برای تهیه این کلوچه سنتی و مخصوص استان گیلان  ابتدا نمک و آرد را سه بار الک می کنیم و در ظرفی جداگانه قرار می دهیم و سپس کره را به مخلوط آرد و نمک اضافه می کنیم و به خوبی تمامی مواد را به هم می زنیم تا مخلوطی یکنواخت به دست آید. حال شیر و بکینگ پودر را به آرامی درون ظرف ریخته و دوباره به خوبی تمامی مواد را همراه با هم ورز می دهیم.

سپس نوبت به انتخاب ظرفی مناسب می رسد، ظرف مناسبی تهیه کرده  و آن را به خوبی چرب کنید. خمیر ورز داده شده را درون ظرف قرار دهید و به کمک نایلون، روی ظرف را  بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۶۰ دقیقه خمیر درون دمای اتاق قرار گرفته و استراحت کند.

در این بین شما می توانید مواد قسمت میانی کلوچه را تهیه کنید، در ظرفی مناسب کره را به همراه آرد الک شده، دارچین، شکر، جوز هندی رنده شده و پودر گردو، مخلوط کنید و با کمک دست به خوبی ورز دیهد تا تمامی مواد به خورد هم بروند. اجازه دهید به مدت ۶۰ دقیقه خمیر مواد میانی هم درون دمای اتاق قرار بگیرد و استراحت کند. پس از گذشت مدت زمان استراحت خمیر ها در فضای آزاد، سینی یا سطح صافی را (به همراه پاشیدن مقداری آرد بر روی آن) انتخاب کنید و مقداری از خمیر را بر روی آن قرار دهید و سپس با قالب گردی آن را قالب بزنید.


کلوچه فومن


مقداری از مواد میانی کلوچه را در مرکز خمیر قرار دهید و سعی کنید کناره های خمیر را به طرف مرکز خمیر جمع کنید و کمی خمیر را فشار دهید، تا مواد به طور کامل در بین خمیر قرار بگیرند. حال خمیر را از ناحیه ای که به آن فشار آورده اید، بر روی قالب فری که از قبل چرب شده است، قرار دهید و مجددا فشار کمی را به خمیر وارد کنید تا کمی پهن شود.می توانید روی خمیر را با کمک مهر مخصوص کلوچه فومن و یا چنگال طرح بدهید. در ظرفی جداگانه زرده تخم مرغ ها را پس از مخلوط کردن با کمک برس تمیزی بر روی کلوچه ها بمالید. (در این مرحله می توانید کنجد ها را بر روی کلوچه قرار دهید.)، از ۱۰ دقیقه قبل فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قالب ها را درون فر به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا روی کلوچه ها به خوبی طلایی شود.



جمع بندی:

در این مقاله به طرز تهیه کلوچه فومن گیلان پرداختیم و شما را به خوبی با مواد اولیه و هم چنین درونی این شیرینی محلی گیلان آشنا نمودیم. چنانچه تجربه پخت این شیرینی را داشته اید لطفا با ما در زیر همین مقاله در ارتباط باشید و نظرات خود را برای ما درج کنید.


مطالب مرتبط:


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *