چای قلم بهاره 98

شاید تا به حال نام چای قلم بهاره را بارها و بار ها به گوش شنیده باشید اما ندانید که مفهوم و معنای آن چیست، در حالت کلی و در یک امر کاملا مشخص می توان معنای بهاره را اینگونه استخراج نمود که این چای محصول بهار بوده و یا به نوعی می توان گفت این چای، چای امساله نیز است اما ما در این مقاله قصد داریم به شیوه ای مناسب اطلاعات کاملی در خصوص چای قلم در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. لطفا با ما همراه باشید اما قبل از مطالعه مقاله زیر بدانید که چای در سه فصل بهار، تابستان و پاییز برداشت می شود که در این بین مناسب ترین فصل برداشت چای، بهار می باشد و به همین دلیل به چای بهاره معروف است.

 

برای خرید انواع چای لطفا کلیک کنید…!

 

چای قلم چیست

چای قلم یکی از مناسب ترین و خوش عطر و طعم ترین چای های موجود در استان گیلان است که به دست چایکاران شمال کشور با بالاترین کیفیت ممکن تهیه و تولید می گردد. این چای در دسته چای سیاه نیز قرار می گیرد و همانند چای سبز و… از گیاهی به نام کاملیا سیننسیس تولید می شود اما تفاوت اصلی و بارز این چای در مقایسه با سایر چای ها نحوه تولید آن است یعنی برای تولید چای سیاه بر خلاف چای سبز، گیاه قبل از خشک شدن یک دوره تخمیر (اکسایش) را تجربه می کند و سپس خشک می شود اما چرا نام قلم را بر آن نهاده اند؟ دلیل این نام گذاری به خصوصیات فیزیکی چای و همچنین قسمتی از گیاه چای (ساقه گیاه چای) بر می گردد. از نظر ویژگی ظاهری، چای قلم دارای حالتی درشت تر نسبت به محصولات هم رده خود است که این شاخصه آن را به یکی از شاخصه های مهم در شناسایی چای قلم تبدیل نموده است.

 

چای قلم بهاره

 

چای قلم بهاره رفاه لاهیجان چیست؟

چای قلم بهاره رفاه لاهیجان نیز یکی دیگر از چای های تولید شده در استان گیلان است که به نام شرکت رفاه لاهیجان در حال فروش و توضیح در سطح شهر می باشد اما اینگونه از چای های شرکتی کیفیت مناسبی را ندارند و امکان وجود مخلوط و تقلبی بودن آن ها بسیار بالا است.

 

قیمت چای قلم بهاره

برای آن که بتوانید اطلاعات کاملی در خصوص قیمت چای قلم بهاره لاهیجان به دست آورید می توانید به قسمت “چای گیلان” در فروشگاه اینترنتی گیلی شاپ مراجعه کرده و در این بخش بر روی گزینه “چای قلم” کلیک کنید.

 

چای سیاه قلم بهاره چیست؟

چای سیاه قلم بهاره نیز در واقع همان چای قلم بهاره می باشد اما از آن جایی که شکل و شمایل این چای به رنگ سیاه است، نامی دیگر برای آن در نظر گرفته اند و آن را به نام چای سیاه قلم بهاره لاهیجان نیز می شناسند، پس در حالت کلی هر دو محصول از یک نوع چای می باشند و هیچ تفاوتی در آن ها وجود ندارد.

 

چاي بهاره چیست؟

همان طور که در مطالب فوق به آن اشاره نمودیم، چای بهاره یکی از مناسب ترین چای های تولیدی در استان گیلان است که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشد اما برداشت چای در این منطقه در سه فصل بهار، تابستان و پاییز صورت می گیرد که در این بین برداشت چای در فصل بهار از محبوبیت و کیفیت بالاتری نسبت به سایر فصول برخوردار می باشد.

 

تفاوت چای قلم و شکسته

ما در مقاله ای دیگر به بررسی این موضوع پرداختیم و به طور کامل “تفاوت چای قلم و شکسته” را بررسی نمودیم، می توانید به مقاله مرتبط در این موضوع مراجعه کرده و اطلاعات کامل تری را دریافت کنید، همچنین در آن مقاله به بررسی موضوع چای شکسته بهتره یا قلم نیز پرداخته ایم.

 

همه چیز در خصوص چای قلم بهاره

 

طرز تهیه چای قلم درشت بهاره

این چای از ساقه گیاه چای و در فصل بهار برداشت می شود و پس از جدا نمودن قسمت مورد نظر از گیاه چای، این قسمت ها را در معرض رطوبت و اکسیژن  قرار می دهند تا عملیات تخمیر بر روی آن ها اعمال شود. تفاوت تمام انواع چای سیاه در این مرحله رقم می خورد. این که چه قسمتی از گیاه چای در چه اندازه ای تحت تأثیر اکسایش قرار بگیرد نقش بسزایی در طعم و رنگ چای دارد. همچنین در این مرحله است که رنگ دانه های چای سیاه می شود و آن را از چای سبز، سفید و اولونگ جدا می کند. بعد از اکسید شدن قسمت های گیاه چای آن را خشک می کنند.

 

طعم چای قلم درشت بهاره

همان طور که گفته شد طعم انواع چای سیاه در مرحله اکسایش رقم می خورد. عنصری که در طعم چای تأثیر دارد اندازه برگ چای است. باید بگوییم که هر چه برگ های چای کوچک تر باشند مواد تخمیر کننده بیشتر جذب برگ ها خواهند شد. این مواد باعث تلخی چای و یبوست در انسان می شوند. بنابراین هرچه دانه های چای کوچک تر باشند مزه آن ها تلخ تر خواهد بود که خوشایند هر کسی نیست. دانه های چای قلم درشت همان طور که ذکر شد بزرگترین نوع چای سیاه بوده و از این مشکلات مستثنی هستند. بهاره بودن چای نیز در طعم چای تأثیر خورد را می گذارد زیرا که خوش طعم ترین چای، چای بهاره است.

 

رنگ چای قلم درشت بهاره

برای بررسی کیفیت رنگ چای قلم باید کمی از پرمصرف ترین چای ایران یعنی چای ممتاز بگوییم. رنگ چای ممتاز به جهت وجود درصد بالای برگ و سرگل چای و ریزتر بودن قطعات چای در مرحله اکسایش نسبت به چای قلم تیرگی بیشتری دارد که به این دلیل معمولا مقداری (حدود ۲۰ درصد) از قلم موجود در چای ممتاز را غربال نمی کنند که رنگ چای خوشرنگ تر شود. از آنجا که چای سیاه قلم درصد بالای از قلم و ساقه چای را در خود دارد، به خوشرنگی معروف است و طرفداران خاص خود را دارد.

 

خواص چای سیاه قلم

خواصی که محققان برای چای سیاه مطرح کرده اند. چای سیاه از دارای آنتی اکسیدان است که خواصی چون بهبود اسیب های ناشی از مصرف تنباکو را دارند. چای سیاه قلم بر اساس تحقیقات انجام شده احتمال سکته قلبی را ۲۱ درصد کاهش می دهد. این نوع چای باعث سلامت استخوان ها، کاهش استرس، افزایش انرژی و بهبود گوارش می شود.

 

چای قلم

 

بهترین روش دم کردن چای

برای دم ‌کردن چای ابتدا باید آب کاملا به جوش آید و بعد از جوش آمدن آب شعله باید بسیار کم باشد تا حالت قلیان و جوش آب از بین برود. یک سوم قوری را آب جوش پر می‌ کنیم به ‌طوری که باید قسمتی از قوری خالی باشد و بعد از آن روی حرارت ملایم چای را دم می‌ کنیم. قوری چینی نیز بهترین نوع جنس برای دم کردن چای سیاه قلم است.

 

روش تشخیص کیفیت چای ایرانی

توجه داشته باشد که چای طبیعی و مرغوب ۲۰ دقیقه برای دم کشیدن زمان می خواهد و زمانی که در استکان ریخته می شود ۱۵ دقیقه زمان می برد تا رنگ چای تغییر کند اگر چای زودتر از این زمان دم بکشد یا در کمتر از ۱۵ دقیقه در استکان تغییر رنگ داده یا مواد در آن ته نشین شوند چای مرغوب نبوده است.

 

لطفا کلیک کنید!
خرید سوغات گیلان در اصفهان

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *