ظروف سفالی و محلی استان گیلان

ظروف سفالی و محلی استان گیلان:

ظروف سفالی و محلی استان گیلان مانند: انواع کوزه ماست سفالی، انواع کوزه آب سفالی، دیگ های سفالی (گمج)، گلدان های سفالی، دیزی خوری سفالی و… که امروزه بیشتر در شهرستان های رودسر، تالش، شفت و صومعه سرا رواج دارد، از صنایع دستی و بومی استان گیلان است که به دست سفالگران ماهر گیلانی ساخته می شود که در این بین می توانیم به کارگاه سفالگری محبی که یکی از تولید کنندگان اصلی سفال در استان گیلان می باشد، اشاره کنیم. برای تهیه و خرید انواع ظروف سفالی و محلی استان گیلان می توانید به فروشگاه اینترنتی گیلی شاپ سری بزنید و تمامی محوصلات را با کیفیتی بسیار مناسب و همچنین قیمتی باورنکردنی تهیه کنید.


کوزه آب سفالی از پرطرفدارترین ظروف سفالی و محلی استان گیلان:

آب موجود در کوزه اب سفالی در پیشگیری از انواع بیماری ها و نیز در جدا ساختن چربی ها و دفع سموم موجود بر روی جداره معده مؤثر می باشد. درد های مفصلی را تسکین می دهد و آرامش خاصی به شما می بخشد. کوزه های سفالی از بهترین تصفیه کننده های طبیعی می باشند. حتما قبل از استفاده از کوزه آب سفالی درون آن ها را با مقداری آب ولرم پر کنید و به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت اجازه می دهید در این شرایط باقی بماند تا مزه طبیعی خاک آن از بین برود.

 

کوزه آب سفالی


کوزه ماست سفالی از محبوب ترین ظروف سفالی و محلی استان گیلان:

تهیه ماست درون کوزه ماست سفالی یکی از متداول ترین و پرطرفدارترین روش ها است. ظروف سفالی از بهترین و مناسب ترین ظروف در تهیه و نگهداری ماست خانگی می باشند. ماست چکیده با توجه به اینکه در ظروف سفالی قرار دارد، دارای طعم بسیار خوشمزه‌ای بوده و از کالری بالایی برخوردار است. کوزه های ماست موجود در فروشگاه گیل کالا در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ موجود است.

 

 

کوزه های سفالی

 


خمره سفالی:

خمره نوعی از کوزه های سفالی است که بیشتر از آن در تهیه و نگهداری سرکه و ترشیجات استفاده می شود. حجم خمره ها از ۱۰ لیتر شروع و به ۱۰۰ لیتر ختم می شود، از مزیت های استفاده از خمره های سفالی می توان به فاسد نشدن مواد غذایی اشاره کرد؛ چرا که ظروف سفالی خاصیت ضد فاسد شدن دارند. تهیه شراب به روش سنتی و قدیمی یکی از کاربرد های دیگر این ظروف سفالی است.

 

 

خمره سفالی


دیگ (گمج) های سفالی از پرطرفدار ترین ظروف سفالی و محلی استان گیلان:

گمج  یکی از اصلی ترین و پرطرفدارترین ظروف محلی استان گیلان است که در تهیه و طبخ انواع خورِشت و غذاهای محلی از آن استفاده می شود. اگرچه امروزه ظروف فلزی، جایگزین این نوع ظروف شده اند اما این ظروف هنوز در بین خانواده های سنتی و روستایی استان گیلان از اهمیت و کیفیت بالایی برخوردار است. پخت فسنجان، باقالی قاتوق و… از غذاهای محلی و پرکاربرد استان گیلان است که در این ظروف سفالی پخته می شود و طعمی بسیار لذیذ و دلچسب به خود می گیرد.

گمج سفالی


نمکیار های سفالی:

نمیکار یا نیمکار یا نمکار از ظروف محلی و قدیمی استان گیلان است که از آن برای سابیدن و له کردن انواع سبزیجات، مغز ها، آلوچه، انار و… استفاده می شود. نمکیار های سفالی گیلی شاپ در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ موجود است و وجود آن در هر خانه و آشپزخانه ای ضروری و لازم است.

 

 

نمکار یا نمکیار یا نیمکار سفالی

 


تابه های سفالی:

اکثر زنان محلی و روستایی که در پخت نان مهارت کافی را دارند، از تنور و تابه های سفالی در تهیه و پخت نان استفاده می کنند. تنور و تابه های سفالی مخصوص نان های خاصی می باشند که با توجه به ابعاد و نوع نان می توان از این دو وسیله استفاده کرد، استفاده از این نوع ظروف سفالی علاوه بر دادن طعم بی نظیر به نان شما، محیطی کاملا سنتی و کلاسیک را به شما هدیه می دهد. نان تمیجان، نان خلفه، نان برنجی و… از انواع مختلف نان های محلی استان گیلان بوده که دارای طعمی لذیذ و خوشمزه است.

 

تابه های سفالی

 

2 دیدگاه برای “ظروف سفالی و محلی استان گیلان”

  1. شما بهترین سایت در زمینه فروش سوغات و صنایع صنایع دستی استان گیلان هستید. ایشالله موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *