حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

طرز تهیه نان خلفه گیلان + راز های خوشمزه آن

به این نوشته امتیاز دهید

طرز تهیه نان خلفه گیلان را با گیلی شاپ تجربه کنید. نان خلفه از نان های محلی  وسنتی استان گیلان است که هنگام مصرف این نان طعم بسیار شیرین و خوشمزه ای را شاهد خواهید بود. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه نان خلفه – نان خرفه – نان کشتا را به شکلی بسیار سنتی و در منزل تهیه کنید. اگر شما عزیزان وقت کافی برای تهیه این نان خوشمزه را ندارید، می توانید آن را در فروشگاه اینترنتی گیلی شاپ تهیه کنید و از خوردن آن لذت کافی را ببرید.


نان خلفه گیلان


مواد لازم در تهیه نان خلفه:

  • شکر: یک پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • تخم خلفه یا شنبلیله: ۲ قاشق غذاخوری
  • کدو حلوایی: ۴ پیمانه
  • آرد (مخلوط آرد برنج و گندم): ۱۰ پیمانه

طرز تهیه نان خلفه گیلان به روش کاملا سنتی و خانگی:

قبل از تهیه خمیر این نان، شما نیاز دارید تا از یک تابه سفالی برای پخت این نان محلی استفاده کنید، در واقع تابه های سفالی با عملکرد بسیار متفاوتی که دارند، باعث می شوند تا نان شما به بهترین شکل ممکن پخته شود. ابتدا قابلمه ای مناسب تهیه کنید و کدوهای حلوایی را را به قطعات نسبتا بزرگی تقسیم کنید و درون آن نصف فنجان آب بریزید تا کمی پخته شوند و سپس پس از این که کدوهای حلوایی در اثر حرارت به طور کامل پخته شدند، می توانید به وسیله قاشق گوشت آن ها را از پوستشان جدا کنید.

در مرحله بعد باید کدو های حلوایی را به وسیله گوشت کوب به طور کامل له کنید و درون ظرفی تمامی محتویات را که شامل: کدوی له شده، آرد، تخم شنبلیله سابیده شده، نمک و شکر است را با هم مخلوط کنید تا خمیری کاملا یکدست و تازه به دست آید. خمیر را به کمک دست به خوبی ورز دهید و آن را به مدت ۲ ساعت درون فضای آزاد قرار دهید. در ویدئوی زیر می توانید روش پخت نان بر روی تابه سفالی را مشاهده کنید.



نان خرفه خوشمزه و محلی استان گیلان


سپس گلوله های کوچکی از آن را بردارید و بر روی یک سطح صافی که کمی زیر آن آرد پاشیده اید، با ضربات دو کف دست و یا به کمک وردنه آن را به اندازه یک بشقاب در بیاورید و بر روی قسمت برآمدگی تابه سفالی قرار دهید. اگر قصد تهیه این نان را بر روی گاز دارید، باید تابه را به صورت وارونه بر روی گاز قرار دهید تا داغ شود. بهتر است سر پوشی را چند لحظه روی نان قرار دهید و بردارید تا کمی بخار کند، سپس هر دو طرف نان که پخته شد، نان آماده است . این بود نگاهی به طرز تهیه نان خلفه گیلان، امیدواریم از این آموزش نهایت لذت را برده باشید.


 

خرید نان خرفه و تابه سفالی


 

علیرضا تسلیمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X