طرز تهیه دلار

طرز تهیه دلار – دلال – دالار محلی که یکی از ترشی های مخصوص و پرطرفدار گیلانی است، را در بلاگ گیلی شاپ دنبال کنید. معمولا این ترشی خوشمزه همراه با سرکه، کاهو، آلوچه و… سرو می شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه یک دلار خوشمزه و محلی را مورد بررسی قرار دهیم، لطفا با ما همراه باشید. چنانچه وقت و فرصت کافی برای تهیه نمک سبز گیلان و یا دلار محلی گیلان را ندارید می توانید آن را از فروشگاه اینترنتی گیلی شاپ با قیمت و کیفیتی بسیار مناسب تهیه کنید، همچنین با مراجعه به بخش ترشیجات محلی گیلان می توانید انواع ترشیجات این منطقه را نیز تهیه کنید.


مواد لازم در تهیه دلار (دِلال) محلی استان گیلان:

  • گشنیز تازه: یک کیلو
  • نعناع : ۲۵۰ گرم
  • خالواش : نیم کیلو
  • چوچاق: ۵۰ گرم
  • نمک: به میزان لازم
  • سرکه: به میزان لازم

مراحل تهیه این دلار خوشمزه و محلی:

در ابتدا چرخ گوشت خود را همراه با پنجره های ریز آماده کنید و سپس تمامی سبزیجات محلی و تازه را به همراه کمی نمک درون آن بریزید و اجازه دهید تا تمامی مواد به خوبی و در دو مرحله با هم ترکیب شوند. افزودن نمک باعث حفظ رنگ سبز دلار و ماندگاری آن می شود، اگر نمک را دیرتر اضافه کنید، رنگ سبز دلار ما به تیرگی می زند. (این تغییر رنگ، تفاوت چندانی در طعم و مزه دلار ایجاد نمی کند.) در نهایت که سبزیجات محلی ما به خوبی باهم مخلوط شده اند، می توانیم از کمی سرکه برای طعم دار کردن دلار استفاده کنیم.


دلار یا دلال یا درار محلی


دلار یا دلال یا درار محلی


موارد مصرف دلار همراه با خوراکی های مخصوص خود:

  • می توانید از این دلار بر روی خیار و آلوچه (هالی) های محلی خود پخش کنید تا از طعم بی نظیر آن بی بهره نمانید.
  • به دلار خود کمی سرکه اضافه کنید و همراه با کاهو میل نمایید.
  • مقداری آلوچه نرسیده و ملس را درون نمکیار های سفالی ریخته و سعی کنید به وسیله سنگی گرد و مخصوص نمکیار با وارد کردن یک الی دو ضربه سطح بیرونی آلوچه ها بشکنید و آن را با مخلوط دلار میل کنید.

برای تهیه این دسر خوشمزه نیاز به یک ظرف سفالی است، آن ظرف چیست؟

بله، برای تهیه این دلار باید از نمکیار سفالی استفاده کنید. نمکیار سفالی یکی از ظروف پرمصرف و خانگی استان گیلان است که شما باید در ابتدا تمامی سبزیجات خود را درون این ظرف سفالی بسیابید. (البته این روش، یک روش محلی و قدیمی است.)


نمکار


نمکار سفالی را بهتر بشناسیم:

نمکیار، نیمکار و یا نمکار های سفالی از صنایع دستی استان گیلان است که ساخت آن زحمت زیادی برای سفالگران گیلانی دارد، گودی مناسب در طراحی این ظرف باعث شده است تا مواد غذایی به راحتی درون آن قرار بگیرند و مراحل سابیدن به آسانی انجام شود. همچنین برای تهیه انواع غذاهای محلی نظیر: فسنجان، بادمجان کباب و… می توانید از این ظرف سفالی استفاده کنید. اگر با غذاهای سنتی و محلی استان گیلان آشنا نیستید، می توانید به وبلاگ گیلی شاپ مراجعه کنید.


جمع بندی:

در این مقاله به معرفی و بررسی طرز تهیه دلار محلی گیلان پرداختیم و شما را با نحوه صحیح و محلی تهیه این دسر محلی اشنا ساختیم، چنانچه تجربه تهیه این دلار را در منزل داشته اید لطفا با ما در زیر همین پست در میان بگذارید.


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X