طرز تهیه فسنجان شمالی که یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی گیلان است را در این مقاله از ووبلاگ گیلی شاپ به خوبی فرا بگیرید! به شما قول می دهیم پس از مطالعه این بخش می توانید با تمامی فنون و رمز و راز های این خورشت خوشمزه و محلی اشنا شوید و در منزل به خوبی آن را پخت کنید.
همان طور که اشاره نمودیم خورشت فسنجان یا به قول خودمانی تر خورشت فسنجون شمالی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه گیلانی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که خورشت فسنجان واقعا خوشمزهای درست می کنند بسیار کم است، علت این امر مهارتی است که تعداد اندکی از افراد از آن برخوردار می باشند، اما ما می خواهیم راز و طرز تهیه خورشت فسنجان شمالی اصیل و خوشمزه را با شما در میان بگذاریم. لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه کوکی لاهیجان | مرحله به مرحله + عکس ♥♥
طرز تهیه فسنجون شمالی خاص و خوشمزه
استفاده از گمج سفالی برای پخت فسنجان شمالی
برای طرز تهیه فسنجون شمالی شما در ابتدا نیاز به دیگی مناسب دارید، از آن جایی که می خواهیم همه چیز کاملا سنتی و اصیل باشد ما به شما عزیزان تهیه و خرید گمج سفالی گیلی شاپ را پیشنهاد می کنیم. در واقع گمج یکی از مهم ترین و پرکاربردترین ظروف سفالی استان گیلان است که از آن برای تهیه و طبخ انواع خورشت و غذاهای محلی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر قصد تهیه خورشت فسنجان را دارید، حتما آن را در گمج سفالی پخت کنید تا شاهد مزه، عطر و طعمی بسیار شگفت انگیز باشید.
♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه واویشکا گیلانی | مرحله به مرحله + عکس و ویدئو ♥♥
مواد لازم در طرز تهیه فسنجان شمالی
برای تهیه این خورشت خوشمزه و محبوب گیلانی شما باید مواد اولیه کاملا منحصر به فرد و مفیدی را تهیه کنید. برای این منظور شما می توانید این مواد را بسته به تعداد نفرات تقسیم بندی کنیدف به عنوان مثال برای 2 نفر، 10 نفر و 20 نفر می توانید این مواد را تعمیم دهید اما برای تهیه فسنجون گیلانی باید از چه موادی استفاده کنیم؟
مغز گردو | پیاز متوسط | مرغ | آب آشامیدنی | رب انار | زعفران دم کرده | نمک، فلفل و.. |
نیم کیلو | 2 عدد | 5 تکه | 8 الی 10 لیوان | یک قاشق غذاخوری | نصف استکان | به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت فسنجان شمالی به همراه راز های آن
ابتدا گردو را به همراه پیاز و کمی آب درون مخلوط کن میریزیم تا مواد به خوبی باهم ترکیب شوند و به صورت پودر در بیایند، سپس تمامی مواد را به همراه هشت الی ده لیوان آب درون گمج قرار می دهیم، در ابتدا دیگ را روی حرارت بالایی قرار داده و اجازه می دهیم تا آب درون ظرف بجوشد (قل قل کند)، سپس حرارت را آرام آرام کم می کنیم.
پس از گذراندن مدت زمانی حدود یک الی دو ساعت شاهد تغییر رنگ و تیرگی مخلوطمان که همان رنگ پس دادن گردو ها بوده است، می شویم. از این زمان حدود یک ساعت دیگر صبر می کنیم تا مخلوط ما کاملا غلیظ شود و روغن پس بدهد. (در صورت تمایل می توانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی برای نارنجی شدن روغن فسنجان استفاده کرده و اجازه دهید یک ساعت دیگر ابن مخلوط به آرامی پخته شود تا شاهد تغییر رنگ آن باشیم.)
طرز تهیه فسنجان شمالی
حال تابه ای مناسب فراهم می کنیم و مرغ ها را به همراه ادویه های مناسب و زعفران کاملا درون تابه سرخ می کنیم و درون ظرف سفالی مخصوص خودمان (گمج) قرار می دهیم، درپوش ظرف را بر روی ظرف قرار داده و اجازه می دهیم مواد به خوبی باهم ترکیب شوند و فسنجان ما روغن پس بدهد. پخت فسنجان ۵ الی ۷ ساعت طول خواهد کشید پس صبور باشید تا از مزه فوق العاده این غذا بهره مند شوید.این بود نگاهی به طرز تهیه خورشت فسنجان شمالی امیدواریم از این آموزش نهایت لذت و استفاده را برده باشید. در ادامه می توانید، قل زدن های مکرر فسنجان در گمج سفالی را مشاهده کنید.
فوت و فن های پختن خورشت فسنجان گیلانی :
- صبوری در زمان پخت فسنجان، یکی از فاکتور های مهم و اساسی در طبخ این غذای محلی می باشد.
- حتما از گردوی روغنی و ایرانی استفاده کنید.
- این مقدار آب برای ابتدا تا انتهای طبخ این خورشت، در زمانی حدود ۵ ساعت در نظر گرفته شده است. پس اگر حرارت را بالا ببرید مسلما به آب بیشتری هم نیاز خواهید داشت.
- پیاز را به همراه گردو میکس کردیم، اما شما می توانید برای طعم بهتر، ابتدا پیاز را رنده کرده و سپس در مقدار کمی روغن تفت داده و به گردو ها اضافه کنید.
- مرغ ها را به هیچ وجه زودتر از زمان تعیین شده، اضافه نکنید زیرا حتما تا جا افتادن خورشت تکه تکه شده و بافت خود را از دست می دهند.
- رب انار باعث تیره شدن رنگ گردوها می شود.
- در این مدل طبخ صبورانه، خورشت شما به راحتی به روغن پس داده شما به هیج وجه روغن اضافی به خورشت اضافه نکنید.
- در صورتی که خورشت شما آن روغن دلخواه را پس ندهد، با انداختن دو قالب یخ کوچک درون ظرف، شوکی بزرگ به خورشت وارد کرده و در نتیجه باعث پس دادن روغن می شود.
♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی | راهنمای قدم به قدم ♥♥
جمع بندی نهایی مقاله طرز تهیه خورشت فسنجان شمالی
امیدوارم از این آموزش نهایت لذت و استفاده را برده باشید! چنانچه تجربه کافی ای در این زمینه دارید می توانید در بخش نظرات آن را با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید.
طرز پخت فسنجون شمالی به پایان رسید.
لینک های کوتاه این مطلب: