طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی | راهنمای قدم به قدم

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

در این مقاله از ووبلاگ گیلی شاپ قصد داریم به شما عزیزان طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی آن هم به صورت مرحله به مرحله را آموزش دهیم. باقلا قاتق از معروف ترین غذاهای شمالی کشور و استان گیلان بوده که به نام های: باقلا قاتق ، باقالا خورشت و گاهی خورشت گل در چمن معروف است.

لوبیای استفاده شده در این خورشت از خانواده لوبیا چیتی می باشد که به نام های لوبیا کشاورزی، لوبیای رشتی یا پاچ باقالا هم معروف است. در این مطلب قصد داریم دستور پخت و طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید. البته اگر به غذاهای محلی گیلان علاقه دارید می توانید به قسمت “غذاهای محلی گیلان” مراجعه کنید.


♥♥ لطفا بخوانید: راهنمای قدم به قدم طرز تهیه کوکوی اشپل گیلانی ♥♥


طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

 

مواد لازم در طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

  • شوید خشک شده: دو الی سه قاشق غذا خوری
  • پاچ باقلای پاک شده: دو پیمانه
  • کره کوچک: یک عدد
  • تخم مرغ: سه عدد
  • سیر خرد شده: یک الی دو قاشق مربا خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

♥♥ لطفا بخوانید: راهنمای قدم به قدم طرز تهیه خورشت فسنجان شمالی ♥♥


خرید گمج سفالی برای تهیه خورشت باقلا قاتق

برای تهیه و پخت باقلا قاتق محلی و سنتی استان گیلان، همانطور که در تصاویر و ویدئو های زیر مشاهده می کنید شما نیاز به یک گمج سفالی لعاب دار دارید تا بتوانید مواد اولیه را در این نوع از ظروف سفالی ریخته  وبه کمک آن این خورشت محلی وسنتی گیلان را تهیه کنید.

گمج یکی از اصلی ترین ظروف سفالی و مصرفی استان گیلان است که از آن برای تهیه و طبخ انواع غذاهای محلی استفاده می کنند. یکی از خواص و ویژگی های این ظروف سفالی، بالا بردن مدت زمان پخت مواد غذایی می باشد که همین ویژگی کلید اصلی در حل معمای طعم و مزه غذا است، پیشنهاد می کنیم برای پخت این غذا حتما از گمج سفالی استفاده کنید. اگر نگران تهیه آن هستید، می توانید آن را در فروشگاه گیلی شاپ مشاهده کنید و پس از ثبت سفارش آن را درب منزل تحویل بگیرید.

 

باقالا قاتق در گمج سفالی

 

پخت باقلا قاتق در گمج:

در ویدئوی زیر می توانید نحوه پخت باقلا قاتق را در ظرف سفالی محبوب گیلانیان مشاهده کنید.

 

 


♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه آش ترش گیلان | راهنمای قدم به قدم + عکس و فیلم ♥♥


مراحل تهیه این غذای محلی و خوشمزه استان گیلان

در مرحله اول تابه ای مناسب فراهم می کنیم و سیر له شده را بر روی حرارت ملایم کمی تفت می دهیم به طوری که عطر سیر بلند شود، سپس پاچ باقلاها را که از پوست اول و دوم جدا کرده ایم، درون تابه میریزیم تا به همراه سیر کمی تفت بخورد. زردچوبه به عنوان ادویه اصلی این غذا به حساب می آید که باید در این مرحله به مخلوط سیر و پاچ باقلا اضافه شود.

سپس تمامی مواد را درون قابلمه ای مناسب به همراه شوید خشک شده، کره، یک و نیم لیوان آب جوش، نمک و فلفل قرار می دهیم تا مواد درون قابلمه بر روی حرارت ملایم به خوبی جا بیافتد و آب آن به مرور زمان کم شود. هنگامی که خورشت به اصطلاح جا افتاد، تخم مرغ ها را درون قابلمه شکسته و با قرار دادن سرپوش قابلمه، اجازه می دهیم تخم مرغ ها پخته و آب درون ظرف کم شود. حال، غذای شما آماده است. این بود نگاهی به طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی ، امیدواریم از این آموزش لذت کافی را برده باشید.

 

 

طرز تهیه باقلاقاتق


♥♥ لطفا بخوانید: طرز تهیه آش ترش گیلان | راهنمای قدم به قدم + عکس و فیلم ♥♥


نکات طلایی برای طرز تهیه باقلا قاتق محلی گیلان

  • این غذای خوشمزه شمالی را می توانید به همراه زیتون پرورده، سیر ترشی و یا ماهی شور میل کنید.
  • توجه داشته باشید که باید باقلا و یا لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن به صورت کامل از بین برود.
  • تخم مرغ ها را پس از شکستن، نباید درون خورشت هم بزنید.
  • اگر از باقلای تازه استفاده می کنید، مدت زمان پختن خورشت را کمتر کنید زیرا پخت باقلای تازه سریع است.
  • خورش باقلا قاتق در کمتر از 60 دقیقه آماده سرو است.

 

باقلا قاتق

 

Rate this post
گیلی شاپ
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • رضا زمانی 18 تیر 1397 / 20:45

    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما، از مطالب کاربردی و مفید شما نهایت استفاده را بردیم. تشکر از سایت خوبتون

    • علیرضا تسلیمی 18 تیر 1397 / 20:59

      از لطف شما ممنونیم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *