خواص نمک سبز گیلان : نمک سبز گیلان یکی از چاشنی های پرطرفدار و اصیل استان گیلان است که در این مقاله قصد داریم به خواص آن بپردازیم و شما عزیزان را با این محصول بی نشر آشنا کنیم. در صورتی که تمایل به خرید این محصول دارید می توانید به قسمت فروشگاه گیلی شاپ سری بزیند تا مشخصات کامل آن را دریافت کرده و در صورت تمایل به استفاده، سفارش خود را تکمیل کنید.
بررسی خواص نمک سبز گیلان:
نمک سبز گیلان از مرغوب ترین و باکفیت ترین سبزی های محلی این منطقه به نام های سبزی نعناع، سبزی گیشنیز،سبزی خالواش،سبزی چوچاق و نمک تهیه شده است. برای بررسی خواص نمک سبز گیلان ابتدا باید به خواص درمانی تمامی سبزیجات به کار رفته در آن اشاره نمود، اما از خواص عمده دلار می توان به ضدعفونی کردن معده و مجاری تنفسی و ضد نفخ بودن آن اشاره کرد.
موارد مصرف دلار:
این چاشنی با اغلب میوه های ترش مانند: گوجه سبز ، پرتقال، سیب ترش، گریپ فروت و چغاله بادام مصرف می شود و در سر سفره رنگین گیلانی ها همراه با خیار، ماست و دوغ هم مصرف می شود. آلوچه دشکن از دسرهای سنتی مخصوص فصل بهار در گیلان است که از مخلوط گوجه سبز کوبیده و له شده با نمک سبز تهیه می شود.
خواص نعناع:
نعناع یکی از سبزی های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می شود. نعناع یک گیاه بوته ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن می شود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده ی برونش و رفع احتقان، صفرا آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.
فواید و خواص گشنیز خشک و خام
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز می شود.
گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد.
دم کرده تخم گشنیز از سیلان منی جلوگیری میکند.
گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است .
گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام می دهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز می نامند.
متشکرم